Niš se pridružio globalnoj co-working zajednici – Za preduzetnike dva zajednička prostora za rad

Niš se pridružio globalnoj co-working zajednici – Za preduzetnike dva zajednička prostora za rad

Preduzetnici i frilenseri u Nišu dobili su mogućnost da rade u dva co-working prostora – No Limit Hub-u u centru grada i Think Innovative Hub-u u Elektronskoj industriji. Iz oba prostora kažu da su potpuno opremljeni za potrebe biznisa i spremni za rad.

No Limit Hub je pre svega baziran na IT oblast i otvorio je konkurs za stanare svog prostora, koji traje do 28. juna. Kao svoje prednosti vide mogućnost rada u savremenim uslovima rada u centru grada i učešće u aktivnostima najveće start-up i IT zajednice u Nišu.

– Prostor je smešten u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 16/7, prostire se na 90 m2 i nudi mesto za rad sa ergonomskom stolicom, brzim internetom i ormarićima za lične stvari. Stanarima coworking-a na raspolaganju su i konferencijska sala, phone booth, kao i kuhinja – navode iz No Limit Hub-a.

Dodaju da je konkurs namenjen frilenserima, pojedincima i timovima koji bi želeli da rade u podsticajnom i kreativnom okruženju.

Inače, No Limit Hub je organizacija koja promoviše i osnažuje IT zajednicu u Nišu. Tokom svog rada, iza sebe ima više od 20 održanih edukativnih događaja, mentoring sesija i meetup-ova koji učesnicima predstavljaju aktuelnosti iz IT sveta, marketinga i preduzetništva, i četiri CODEstantine konferencije, za koje kažu da su najveće konferencije južno od Beograda namenjene programerima.

Co-working je postao globalni trend koji se prvi put pojavio u Sjedinjenim Američkim Državama, a pre svega se odnosina deljenje kancelarijskog prostora između više pojedinaca ili timova. Od 2005. godine, skoro svaki moderni grad u svetu ima zajednicu co-working prostora, a pretpostavlja se da će do kraja 2020. godine biti ukupno više od 30.000 ovakvih centara – objašnjavaju.

Ono po čemu se grad Niš izdvaja jeste i drugi co-working prostor, koji se nalazi u sklopu EI, a mogu da ga koriste tehnološke kompanije, starapovi i drugi preduzetnici.

Ovaj prostor, kako navode iz Think Innovative Hub-a prostire se na više od 3.700 m2, otvoren je non-stop. Raspolaže sa tri sale za sastanke, velikom konferencijskom salom sa više od 100 mesta, teretanom, kafićem, dodaju da ima čak i sobe za kreativno razmišljanje i video igre.

Sa 365 radnih mesta, Think Innovative je trenutno najveći coworking prostorom u Srbiji..

Inače, oni kažu da je coworking koncept zajedničkog poslovnog i kancelarijskog prostora koji nezavisno dele pojedinci, manji timovi i firme koje ih iznajmljuju.

– Opremljeno radno mesto, sto, stolica, fijokar i orman za odlaganje stvari, pristup prostoru u bilo kom trenutku, mrežni pristup štampačima, privatne kabine za online sastanke, menadžment zgrade, održavanje i čišćenje kancelarija, parking za automobile i bicikle, prijem pošte, prijemni pult, čak i adresa za registraciju firme, su ono što sadašnji i budući zakupci i stanari, odnosno članovi zajednice, imaju na raspolaganju u Think Innovative Hub.

Think Innovative Hub ostavlja mogućnost svim građanima da se informišu, rezervišu obilazak i obezbede mesto u ovom prostoru. U njemu ima mesta i kapaciteta za održavanje raznih događaja, edukacije, okupljanja, seminara, konferencija i neformalnih druženja, a svi su dobrodošli.

Previous Veritas najavio novu platformu
Next MMF: Trend se nastavlja, do 2050. Srbija gubi petinu radne snage

You might also like

Karijera 0 Comments

Digitalni radnici u Srbiji medju top 20

Srbija je u top dvadeset po broju digitalnih radnika u svetu, pokazuje istraživanje Centra za istraživanje javnih politika.

Lične finansije 1Comments

Neuplaćeni doprinosi ostavljaju skoro 450.000 ljudi bez penzije

U Srbiji, prema procenama sindikata, ima najmanje 450.000 neprijavljenih radnika, kao i onih čije doprinose i poreze na zarade poslodavci uplaćuju na iznos minimalne plate, pišu Večernje novosti.

Makroekonomija 0 Comments

Snižen javni dug Srbije

Javni dug Srbije iznosio je na kraju aprila ove godine 24,25 milijardi evra, što je 71,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, prema najnovijim makroekonomskim pokazateljima Ministarstva finansija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply