Niš se pridružio globalnoj co-working zajednici – Za preduzetnike dva zajednička prostora za rad

Niš se pridružio globalnoj co-working zajednici – Za preduzetnike dva zajednička prostora za rad

Preduzetnici i frilenseri u Nišu dobili su mogućnost da rade u dva co-working prostora – No Limit Hub-u u centru grada i Think Innovative Hub-u u Elektronskoj industriji. Iz oba prostora kažu da su potpuno opremljeni za potrebe biznisa i spremni za rad.

No Limit Hub je pre svega baziran na IT oblast i otvorio je konkurs za stanare svog prostora, koji traje do 28. juna. Kao svoje prednosti vide mogućnost rada u savremenim uslovima rada u centru grada i učešće u aktivnostima najveće start-up i IT zajednice u Nišu.

– Prostor je smešten u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 16/7, prostire se na 90 m2 i nudi mesto za rad sa ergonomskom stolicom, brzim internetom i ormarićima za lične stvari. Stanarima coworking-a na raspolaganju su i konferencijska sala, phone booth, kao i kuhinja – navode iz No Limit Hub-a.

Dodaju da je konkurs namenjen frilenserima, pojedincima i timovima koji bi želeli da rade u podsticajnom i kreativnom okruženju.

Inače, No Limit Hub je organizacija koja promoviše i osnažuje IT zajednicu u Nišu. Tokom svog rada, iza sebe ima više od 20 održanih edukativnih događaja, mentoring sesija i meetup-ova koji učesnicima predstavljaju aktuelnosti iz IT sveta, marketinga i preduzetništva, i četiri CODEstantine konferencije, za koje kažu da su najveće konferencije južno od Beograda namenjene programerima.

Co-working je postao globalni trend koji se prvi put pojavio u Sjedinjenim Američkim Državama, a pre svega se odnosina deljenje kancelarijskog prostora između više pojedinaca ili timova. Od 2005. godine, skoro svaki moderni grad u svetu ima zajednicu co-working prostora, a pretpostavlja se da će do kraja 2020. godine biti ukupno više od 30.000 ovakvih centara – objašnjavaju.

Ono po čemu se grad Niš izdvaja jeste i drugi co-working prostor, koji se nalazi u sklopu EI, a mogu da ga koriste tehnološke kompanije, starapovi i drugi preduzetnici.

Ovaj prostor, kako navode iz Think Innovative Hub-a prostire se na više od 3.700 m2, otvoren je non-stop. Raspolaže sa tri sale za sastanke, velikom konferencijskom salom sa više od 100 mesta, teretanom, kafićem, dodaju da ima čak i sobe za kreativno razmišljanje i video igre.

Sa 365 radnih mesta, Think Innovative je trenutno najveći coworking prostorom u Srbiji..

Inače, oni kažu da je coworking koncept zajedničkog poslovnog i kancelarijskog prostora koji nezavisno dele pojedinci, manji timovi i firme koje ih iznajmljuju.

– Opremljeno radno mesto, sto, stolica, fijokar i orman za odlaganje stvari, pristup prostoru u bilo kom trenutku, mrežni pristup štampačima, privatne kabine za online sastanke, menadžment zgrade, održavanje i čišćenje kancelarija, parking za automobile i bicikle, prijem pošte, prijemni pult, čak i adresa za registraciju firme, su ono što sadašnji i budući zakupci i stanari, odnosno članovi zajednice, imaju na raspolaganju u Think Innovative Hub.

Think Innovative Hub ostavlja mogućnost svim građanima da se informišu, rezervišu obilazak i obezbede mesto u ovom prostoru. U njemu ima mesta i kapaciteta za održavanje raznih događaja, edukacije, okupljanja, seminara, konferencija i neformalnih druženja, a svi su dobrodošli.

Previous Veritas najavio novu platformu
Next MMF: Trend se nastavlja, do 2050. Srbija gubi petinu radne snage

You might also like

Društvo 0 Comments

Potencijalna budućnost zaposlenih: Nema radnog vremena,godišnjeg odmora,bolovanja,penzije

Poslovi budućnosti možda neće imati fiksno radno vreme, plaćeno bolovanje ili penziju, izjavio je britanski državni sekretar za rad i penzioni sistem Damian Green, a prenosi britanski list “Independent”.

Kompanije 0 Comments

HTC odbacuje navode o prodaji odeljenja sa telefonima Google-u

Kompanija HTC je reagovala na skore navode o potencijalnoj prodaji poslovanja sa mobilnim telefonima, gde se kao kupac pominjao Google.

Nekretnine 0 Comments

Agenciji pola kirije za iznajmljivanje stanova?

Iznajmljivanje željene stana ili kuće može se pretvoriti u pravu noćnu moru ukoliko ne pokucate na prava vrata. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply