Pad indeksa i veći promet obeležili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i veći promet obeležili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i veći promet obeležili su sedmicu na Montenegroberzi, u kojoj je doneta odluka da se akcionarima Elektroprivrede (EPCG) isplati dividenda iz neraspoređene dobiti u iznosu od 55,28 miliona evra.

Pokazatelj vrednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, pao je 2,74 odsto na 783,73 poena, dok je MONEX oslabio 1,62 odsto na 10.313,83 boda.

Promet je iznosio 551,53 hiljade evra i bio je dva puta veći u odnosu na prošlosedmični. Realizovan je kroz 66 transakcija.

Najveće učešće u prometu imale su akcije Jugopetrola, i to 78,65 odsto.

Akdija EPCG pala je 9,7 odsto na 3,52 evra. Prošle sedmice je na sednici Skupštine akcionara tog preduzeća odlučeno da se deoničarima isplati po akciji u bruto vrednosti oko 42,14 centi.

Predsednik Odbora direktora EPCG Đoko Krivokapić podsetio je daje odluka o pokriću gubitka smanjenjem kapitala kompanije, shodno zakonskoj proceduri, donesena na Skupštini akcionara.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous NIS danas isplaćuje dividendu
Next Azijske berze porasle, dolar i dalje slabi

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Telekomunikacioni S&P 500 indeks na ivici ukidanja

Talas spajanja, preuzimanja, pa na kraju i propasti telekomunikacionih kompanija u SAD-u od njihovog je S&P 500 berzanskog indeksa stvorio tek senku, pa se čak razmišlja o njegovom ukidanju.

Svetske berze 0 Comments

Dow na novom rekordu vođen Boeingom, Evropa u minusu usled loših objava

Dow je četvrtak okončano na novom rekordnom nivou od 25.574, nakon što je skočio za 0,81%, što je bilo dovoljno i da se anulira prekjučerašnji pad.

Azijske berze: Indeksi porasli, trgovina nervozna

Na azijskim berzama su indeksi porasli, nakon oštrog pada prethodnih dana, no na tržištu vlada nestabilnost jer su terminski  indeksi na Wall Streetu u minusu nakon jučerašnjeg skoka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply