Pad indeksa i veći promet obeležili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i veći promet obeležili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i veći promet obeležili su sedmicu na Montenegroberzi, u kojoj je doneta odluka da se akcionarima Elektroprivrede (EPCG) isplati dividenda iz neraspoređene dobiti u iznosu od 55,28 miliona evra.

Pokazatelj vrednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, pao je 2,74 odsto na 783,73 poena, dok je MONEX oslabio 1,62 odsto na 10.313,83 boda.

Promet je iznosio 551,53 hiljade evra i bio je dva puta veći u odnosu na prošlosedmični. Realizovan je kroz 66 transakcija.

Najveće učešće u prometu imale su akcije Jugopetrola, i to 78,65 odsto.

Akdija EPCG pala je 9,7 odsto na 3,52 evra. Prošle sedmice je na sednici Skupštine akcionara tog preduzeća odlučeno da se deoničarima isplati po akciji u bruto vrednosti oko 42,14 centi.

Predsednik Odbora direktora EPCG Đoko Krivokapić podsetio je daje odluka o pokriću gubitka smanjenjem kapitala kompanije, shodno zakonskoj proceduri, donesena na Skupštini akcionara.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous NIS danas isplaćuje dividendu
Next Azijske berze porasle, dolar i dalje slabi

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Dow Jones indeks u padu, Nasdaq na rekordnom nivou

Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones oslabio pod pritiskom pada cene akcije Goldman Sachsa, dok je Nasdaq indeks dostigao novi rekordni nivo, zahvaljujući snažnom skoku cene Netflixa.

Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno zbog neizvesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

Na Wall Streetu su i u utorak, drugi dan zaredom, svi najvažniji indeksi dostili nove najviše nivoe u istoriji, a najviše su porasle cene akcija automobilskih proizvođača nakon podataka o rastu prodaje vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply