Vučić: Validne ruska i kineska ponuda za RTB Bor

Vučić: Validne ruska i kineska ponuda za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB Bora validne – kineska i ruska.

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj, ali da su dve od tri validne i da, što je njihova međusobna konkurencija snažnija, to će biti bolje za nas.

“Kada rešimo pitanje RTB Bora, imamo sigurnost, imao budućnost. To je velika stvar za budućnost Srbije”, rekao je predsednik.

Rešavanje tog pitanja doprineće uvećavanju broja zaposlenih u budućnosti, omogućiće izgradnju novih saobraćajnica ka istoku Srbije.

Podsetio je da se radi brza saobraćajnica ili autoput do Požarevca, a zatim da se od Požarevca da se ide ka tzv. “dunavskoj magistrali” – Velikom Gradištu, Srebrenom jezeru, Glipcu i Donjem Milanovcu, a i radi se i put Petrovac-Krepoljin, Krepoljin-Žagubica.

Ostaje da se napravi i dobra veza sa Kučevom, dodao je on.

“To je velika stvar za Srbiju”, rekao je Vučić, rekavši da onda i za istok zemlje ima više nade.

Podsetio je na primer Zrenjanina, istakavši da kad dođe jedna velika kineska kompanija onda dođu još tri druge.

“I jedni i drugi su moćni i snaži, verujem da to može da bude od velikog interesa. Rusi imaju dobar rudnik u Čeljabinsku, i Kinezi imaju izvanredne rudnike. RTB je apsolutno ključ za istok Srbije”, zaključio je Vučić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Manji obim prometa u odnosu na prošlu nedelju
Next Evro u ponedeljak 118,13 dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Evropska komisija: Bez carina na srpski čelik

Nove antidamping mere na uvoz čeličnih prizvoda iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine u Evropsku uniju, koje je uvela Evropska komisija, ne odnose se na uvoz čelika iz Srbije, saopšteno

Najvažnije vesti 0 Comments

Deset kompanija zainteresovano za Galeniku

Deset kompanija podnelo je zahtev za otkup tenderske dokumentacije za privatizaciju Galenike, a osam je već uplatilo 250.000 RSD za otkup.

Preduzetništvo 0 Comments

Dragan Stevanović: Konkurišite za grantove i povoljne kredite

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je zainteresovane firme da apliciraju za grantove i povoljne kredite.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply