Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Trump u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

Videli biste brojke, videli biste brojke u koje ne biste verovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Advokat je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtev kandidata”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta
Next Prosečna junska neto plata 49.226 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara

U narednih pet godina fondacija će investirati još pet milijardi dolara u Afriku, izjavio je Bill Gates, jedan od osnivača kompanije Microsoft.

Makroekonomija 4 Comments

Yellen još nije spremna da menja taktiku

U prvom komentaru od kada je Fed odlučio da zadrži kamatne stope na istom nivou, Janet Yellen je rekla da banka treba da nastavi opreznu politiku podizanja kamatnih stopa.

Makroekonomija 0 Comments

Upozorenje MMF-a na privredni rast

Međunarodni monetarni fond (MMF) apelovao je na sprovođenje konkretnih akcija kako bi se sprečio globalni ekonomski pad.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply