Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Trump u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

Videli biste brojke, videli biste brojke u koje ne biste verovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Advokat je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtev kandidata”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta
Next Prosečna junska neto plata 49.226 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kuda vodi kreditni bum u Turskoj?

Upadljivi rast kreditiranja u Turskoj privukao je pažnju zapadnih medija pa tako Bloomberg izveštava da Erdogan “rizikuje stabilnost zemlje preplavljujući privredu pozajmicama zarad ostvarivanja kratkoročnog rasta”.

Makroekonomija 0 Comments

Vijetnam: BDP uzleteo 6,2 odsto u drugom kvartalu

Vijetnamska ekonomija je uzletela u drugom kvartalu 2017. dostigavši stopu rasta od 6,17 odsto.

Tema dana 0 Comments

Trump preti izlaskom iz WTO-a, kritikuje i Evropsku uniju

Predsednik SAD-a Donald Trump zapretio je da će povući SAD iz Svetske trgovinske organizacije (WTO), tvrdeći da je to telo nepravedno postupalo prema SAD-u, a u intervjuu Bloombergu kritikovao je i trgovinske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply