Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Trump u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

Videli biste brojke, videli biste brojke u koje ne biste verovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Advokat je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtev kandidata”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta
Next Prosečna junska neto plata 49.226 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Aleksandar Vučić: Javni dug Srbije smanjen na 62,7 odsto BDP-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je juče država vratila novih 770 miliona dolara i smanjila javni dug na 62,7 odsto bruto domaćeg proizvoda. 

Tema dana 0 Comments

Predlog budžeta Srbije za 2018. godinu 6. decembra na sednici Skupštine

Predlog budžeta za 2018. godinu naći će se na sednici Skupštine Srbije 6. decembra, rečeno je u parlamentu.

Makroekonomija 0 Comments

Christopher Dembik 2: Izraelski model šansa za Srbiju

  U nastavku intervjua sa Christoferom Dembikom, prvim čovekom Saxo Banke  za makroekonomska kretanja i analitiku, ovaj stručnjak se osvrće na situaciju u Srbiji. Gde Investirati:  Šta vas dovodi u Srbiju?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply