Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Trump u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

Videli biste brojke, videli biste brojke u koje ne biste verovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Advokat je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtev kandidata”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta
Next Prosečna junska neto plata 49.226 dinara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Poslovna aktivnost evrozone najbrža od početka 2011. godine

Poslovna aktivnost evrozone u septembru beleži mnogo jači rast nego što se očekivalo, podržana pre svega industrijskom proizvodnjom koja beleži najjači mesec još od početka 2011. godine, pokazuju podaci objavljenog

Makroekonomija 0 Comments

Srbija: Javni dug veći 11,7 milijardi dinara

Na današnjoj aukciji Uprava za javni dug prodala je 78,1 odsto ponuđenih pedesettronedeljnih državnih zapisa ukupne vrednosti 11,7 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Makroekonomija 0 Comments

Podbacio rast ekonomije SAD na kraju 2017. godine

Rast američke privrede neočekivano je usporio u četvrtom kvartalu prošle godine, jer je najveći skok lične potrošnje u tri godine, doveo do povećanja uvoza. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply