Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju da pronađu dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.

“Reći ću vam nešto, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni”, rekao je Trump u intervjuu emitovanom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.

Videli biste brojke, videli biste brojke u koje ne biste verovali”, naglasio je, dodajući: “Ne znam kako možete opozvati nekoga ko radi sjajan posao”.

Spekulacije o opozivu američkog predsednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za finansijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog ličnog advokata Michaela Cohena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.

Advokat je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamenu za njihovo ćutanje, i to “na zahtev kandidata”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta
Next Prosečna junska neto plata 49.226 dinara

You might also like

Peter Garnry: Da li su akcije otporne na usporavanje?

Za nama je još jedan dobar kvartal za globalne akcije, s kineskim i akcijama zemalja tržišta u razvoju, koje su najviše profitirale, a slede ih evropske akcije pokrenute prilivima kapitala.

Makroekonomija 0 Comments

Fitch srezao prognozu rasta BDP-a Turske

Agencija za kreditni rejting Fitch smanjila je prognozu privrednog rasta Turske navodeći kao glavni razlog pad lire, i upozorila na “značajne rizike”.

Makroekonomija 0 Comments

Poštanska štedionica Srbije kupila obveznice Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Poštanska štedionica Srbije kupila obveznice Republike Srpske i da je to “čista finasijska operacija”, te da je Srbija prepoznala potencijale Srpske.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply