Dinar miruje, srednji kurs 118,0272

Dinar miruje, srednji kurs 118,0272

Dinar vredi danas približno isto prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,0272 dinara za evro, objavila je NBS.

Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 1,2 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio juče za 0,1 odsto na 103,6873 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 2,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou slabiji za 2,1 procenat, a od početka godine je pao za 4,4 posto.

NBS je od početka godine kupila ukupno jednu milijardu i 655 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kako je nastao Airbnb, gigant vredan 30 mlrd dolara?
Next UniCredit u problemima zbog krize u Turskoj

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Evro dosegao nivo 1,06 dolara, snažan rast juana

Evro je i danas ojačao na međunarodnim tržištima valuta prema američkoj valuti, a neki analitičari smatraju da će cena evropske valute još rasti.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street zatvorio u minusu nakon slabih rezultata sa američkog tržišta rada

Povišene geopolitičke tenzije i slabi podaci sa tržišta rada bili su osnovni razlozi opreznije trgovine na američkim berzama u petak.

Azijske berze prate potop Wall Streeta

Na azijskim berzama su u utorak cene akcija oštro pale, nakon što su dan pre na Wall Streetu zabeleženi najveći dnevni gubici od 2011. godine, jer se ulagači plaše jačanja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply