Erdogan upozorio privrednike da ne povlače iz banaka strane valute

Erdogan upozorio privrednike da ne povlače iz banaka strane valute

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan upozorio je da će uvesti drastične mere ako kompanije povuku strane valute iz banaka usred krize u toj zemlji izazvane naglim padom turske lire.

U obraćanju u gradu Trabzonu, Erdogan je upozorio privrednike da “ne žure u banke kako bi povukli strane valute”, prenosi Beta.

On je naveo da firme treba da “znaju da držanje Turske živom i uspravnom nije samo posao političara, već i posao industrijalaca i trgovaca”.

Finansijska kriza

Turska je prošle sedmice zapala u finansijsku krizu nakon što je vrednost lire potonula usled zabrinutosti zbog vladinih ekonomskih politika i tenzija u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Erdogan je ponovio da kriza predstavlja “operaciju protiv turske ekonomije sprovedenu putem deviznih kurseva” i dodao da će Turska pobediti.

Izvor: GdeInvestirati/ Al Jazeera Balkans, Agencije
Previous Sawiris uložio polovinu svog bogatstva u zlato
Next Austrija: Nezaposlenost opala za 8 odsto

You might also like

Makroekonomija

Coface podigao rejting Srbije iz visokog rizika “C” na stabilan rejting “B”

Osiguravajuća kuća Coface pomerila je posle 10 godina rejting Srbije i ekonomskog okruženja iz visokog rizika “C”, na stabilan rejting “B”.

Makroekonomija

Trijumfalni povratak Argentine na međunarodna finansijska tržišta

Argentina se trijumfalno vratila na međunarodna finansijska tržišta prodajom državnih obveznica, prvom od bankrota 2001. godine, vrednih 16,5 milijardi dolara,  što je rekordna izdavanje vrednosnih papira neke od ekonomija u usponu.

Makroekonomija

Britanska vlada predstavila post-bregzitovski plan za industriju

Britanska vlada je predstavila novi, post-bregzitovski intervencionistički pristup za uravnoteženje svoje ekonomije zasnovane pretežno na uslugama, koji, kako ocenjuje agencija Rojters, predstavlja prekid sa tradicionalnom lese-fer politikom nemešanja države u