Njujorška berza najavila početak trgovine bitcoinom

Njujorška berza najavila početak trgovine bitcoinom

“The Intercontinental Exchange” (ICE), vlasnici njujorške berze kapitala (NYSE), najavili su da će u novembru ove godine započeti trgovinu fjučersima kriptovalute bitcoin. 

Pritom će utemeljiti posebnu novu kompaniju koja bi, prema pisanju svetskih poslovnih medija, za misiju imala forsiranje bitcoina i digitalnih valuta kao mejnstrim finansijske imovine.

Nova platforma za trgovanje bitcoinom — Bakkt — razvijena je u saradnji s “Microsoftom”, “Starbucksom” i “BCG-om”.

Analitičari ističu da bi ICE-ovo formalno “pokroviteljstvo” nad berzanskim listanjem bitcoina moglo institucionalne investitore, velike penzione fondove i osiguravače, učiniti manje skeptičnim prema ulaganju u kriptovalutu.

“Bakkt je dizajniran tako da omogućava fleksibilni ulazak u trgovinu bitcoinom za institucionalno, trgovačko i potrošačko učestvovanje u digitalnoj imovini, promovišući veću efikasnost, sigurnost i korisnost”, rekao je tim povodom Kelly Loeffler, glavni izvršni direktor Bakkta.

On ističe kako će transparentno i integrisano tržište digitalnom imovinom dovesti do većeg poverenja u digitalnu imovinu na globalnom tržištu.

Cena bitcoina je trenutno 7.500 dolara, dok je najveća cena bila 20 hiljada dolara, a švajcarska USB banka je nedavno objavila analizu prema kojoj bi bitjoin morao da dosegne vrednost od 213 hiljada dolara ako bi želio da zameni ponudu američkih dolara.

Američki regulator “Commodity Futures Trading Commission” je do sada bio vrlo kritičan prema institucionalnoj upotrebi bitcoina i biće zanimljivo videti njegovu reakciju na ovakav zahtev ICE.

Izvor: GdeInvestirati/Novac.hr

 

Previous Azijski indeksi porasli, Kina zaustavlja pad juana
Next Cene nafte pale i u prvoj nedelji avgusta

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Svetske berze: Akcije na Wall Streetu i evropskim berzama dostigle rekordne nivoe

Na svetskim berzama cene akcija su prošle nedelje porasle, pri čemu su na Wall Streetu i nekim evropskim tržištima dostigle rekordne nivoe, što se zahvaljuje naznakama jačanja globalne ekonomije.

Snažan rast funte, evro premašio 1,3 dolara

Vrednost funte u četvrtak je snažno porasla nakon objavljivanja podataka iz maloprodaje, koji su ublažili strahovanja o mogućim posledicama izlaska Velike Britanije iz EU.

Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Na azijskim berzama se u četvrtak trguje oprezno, nakon tri dana rasta cena akcija, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply