Evropska komisija namerava uvođenje poreza na digitalne usluge

Evropska komisija namerava uvođenje poreza na digitalne usluge

Ministri ekonomije Italije i Francuske poručili su da će raditi na brzom usvajanju predloga Evropske komisije o uvođenju poreza na digitalne usluge od 2019.

“Pitanje digitalnog poreza je od velikog značaja za građane i obezbediće veću pravičnost i efikasnost”, navodi se u zajedničkom saopštenju italijanskog ministra ekonomije Đovanija Trija i njegovog francuskog kolege Bruna le Mera, prenosi agencija AP.

Takođe su se dogovorili da će raditi na postizanju brzog napretka u usklađivanju stopa korporativnih poreza u Evropi.

Ministri navode i da će kao prioritet postaviti unapređenje bankarske unije s ciljem garantovanja “veće stabilnosti, rasta i radnih mesta” u evrozoni, kao i formiranje budžeta evrozone kako bi se osigurala “veća stabilizacija i usklađenost’.’

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous VKS: Ukinuta presuda o raskidu kredita u švajcarcima
Next Iznenađujući rast tržišta tableta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nemačko-srpska privredna komora nudi pomoć domaćim startup kompanijama

Sa razvojem malih i srednjih preduzeća sve je veće interesovanje za osnivanje startup kompanija. Iako su u Srbiji startup kompanije još uvek u ranom stadijumu razvoja, sve one imaju jedan

Banke i finansije 0 Comments

Španska banka “Santander” preuzima rivalsku “Narodnu banku”

Tela Evropske unije za zaštitu konkurencije dozvoliće da španska banka “Santander” preuzme posrnulu, takođe špansku, “Narodnu banku”.

Instagram dobio 100 miliona novih korisnika za sedam meseci

Instagram koji sada broji ukupno više od 400 miliona dnevno aktivnih korisnika, doživeo je veliki uspeh povećanjem broja korisnika u poslednjih sedam meseci, kada je imao 300 miliona dnevno aktivnih korisnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply