Srednji kurs danas iznosi 118,0619 dinara za evro

Srednji kurs danas iznosi 118,0619 dinara za evro

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,0619 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 1,5 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 101,5237 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je slabiji za 0,4 procenta, a u odnosu na početak godine je pao za 2,4 posto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 1,59 milijardi evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Uskoro pregovori o povećanju minimalca
Next Beogradska berza: Akcije Aerodroma uzletele usled snažne tražnje

You might also like

Beogradska berza: Najveći pad Belexa u dva meseca

Poslednji dan u sedmici na Beogradskoj berzi doneo je prazničnu, neveliku investicionu aktivnost, dok je tržište akcija oslabilio najvećim intezitetom još od 11. oktobra.

Dinar stagnira prema evru, NBS u petak prodala 20 miliona evra

Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,3980 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze 0 Comments

Jen oslabio prema dolaru i evru

Japanski jen oslabio je u ponedeljak prema dolaru i evru na međunarodnim deviznim tržištima, nakon što su se ponovo u fokusu tržišta našle razlike među monetarnim politikama vodećih centralnih banaka u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply