Skok srpske industrije za šest meseci 4,2 odsto

Skok srpske industrije za šest meseci 4,2 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u junu ove godine veća je za 3,9 odsto nego u istom mesecu prošle godine i veća za 5,6 odsto u odnosu na prošlogodišnji prosek.

U prvom polugodištu 2018. godine industrijska proizvodnja je veća je za 4,2 odsto nego u istom periodu 2017., saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najveći uticaj na rast industrijske proizvodnje u junu imale su proizvodnja električne energije, nafte, mašina i opreme, eksploatacija uglja i proizvodnja osnovnih metala.

U junu je, u poređenju sa istim mesecom 2017. godine, rast u snabdevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji bio 6,3 odsto, preradjivačka industrija je imala rast od 3,6 odsto a rudarstvo 2,9 odsto

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rast BDP veći od planiranog omogućava ranije povišice penzija i plata
Next EasyJet uveo direktne letove na liniji Beograd-Bazel

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Dušan Vujović: Budžet za 2018. biće usvojen do 15. decembra

Budžet za sledeću godinu biće spreman između 27. i 29. novembra, kada bi trebalo da ga usvoji Vlada Srbije i prosledi Skupštini, najavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Društvo 0 Comments

Otvoren 83. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je ne samo mesto gde se povezuju poljoprivrednici već i mesto gde se susreću zemlje, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na svečanom

Makroekonomija 0 Comments

Tsipras zadovoljan deblokiranjem pomoći

Grčki premijer Alexis Tsipras pozdravio je odluku kreditora iz EU da deblokiraju novu tranšu finansijske pomoći njegovoj zemlji, ocenivši da je to korak prema oporavku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply