Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Prošlog meseca došlo je do promena pravila na Appleovim trgovinama aplikacija za iOS i Mac uređaje, prema kojima se na ovim službenim trgovinama više neće smjeti nalaziti aplikacije koje za rudarenje kriptovaluta koriste resurse uređaja na kojima su instalirane. Sličan potez sada je povukao i Google.

U pravilima za developere koji razvijaju Android aplikacije, u sekciji zabranjenih sadržaja koji se tiču finansijskih instrumenata, sada eksplicitno stoji da Google na Play Storeu više neće dozvoljavati postavljanje mobilnih aplikacija koje na uređajima rudare kriptovalute.

Aplikacije koje služe za udaljenu kontrolu nad procesom rudarenja ostaće legalne.

Ova promena odnosi se na aplikacije koje su primarno namenjene rudarenju, ali i na one značajno brojnije koje u sebi nose skrivene “minere”, koji koriste uređaje za rudarenje bez znanja njihovih vlasnika.

Na Play Store tako više neće biti dozvoljeno postavljati bilo kakve aplikacije za rudarenje, a sve postojeće koje su u suprotnosti s novim pravilom biće u dogledno vreme uklonjene.

Sličnu zabranu Google je u aprilu ove godine sproveo i na Chrome Web Storeu, zabranivši i tamo postavljanje “rudarskih” dodataka za svoj internet pretraživač.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous McDonald’s predstavlja MacCoin
Next NBS: Srednji kurs danas 118, 0603 dinara za evro

You might also like

Društvo 0 Comments

Radnicima FAP smanjuju otpremnine za 100 evra po godini staža dok su na kolektivnom odmoru

Dok je većina radnika FAP na plaćenom odsustvu, rukovodstvo pokušava da progura novi socijalni program u kojem nema dodatnih 100 evra po godini staža i obećanja o isplati zaostalih plata,

Kompanije 0 Comments

Kineski Geely postao najveći vlasnik Daimlera

Pre nepuna tri meseca finsnsijske portale i novine punila iznenadila vest o Geelyijevom pokušaju preuzimanja pet posto Daimlerovih akcija.

Dinar oslabio, evro danas 120,17

Dinar je danas oslabio 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 120,1784 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply