Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Prošlog meseca došlo je do promena pravila na Appleovim trgovinama aplikacija za iOS i Mac uređaje, prema kojima se na ovim službenim trgovinama više neće smjeti nalaziti aplikacije koje za rudarenje kriptovaluta koriste resurse uređaja na kojima su instalirane. Sličan potez sada je povukao i Google.

U pravilima za developere koji razvijaju Android aplikacije, u sekciji zabranjenih sadržaja koji se tiču finansijskih instrumenata, sada eksplicitno stoji da Google na Play Storeu više neće dozvoljavati postavljanje mobilnih aplikacija koje na uređajima rudare kriptovalute.

Aplikacije koje služe za udaljenu kontrolu nad procesom rudarenja ostaće legalne.

Ova promena odnosi se na aplikacije koje su primarno namenjene rudarenju, ali i na one značajno brojnije koje u sebi nose skrivene “minere”, koji koriste uređaje za rudarenje bez znanja njihovih vlasnika.

Na Play Store tako više neće biti dozvoljeno postavljati bilo kakve aplikacije za rudarenje, a sve postojeće koje su u suprotnosti s novim pravilom biće u dogledno vreme uklonjene.

Sličnu zabranu Google je u aprilu ove godine sproveo i na Chrome Web Storeu, zabranivši i tamo postavljanje “rudarskih” dodataka za svoj internet pretraživač.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous McDonald’s predstavlja MacCoin
Next NBS: Srednji kurs danas 118, 0603 dinara za evro

You might also like

Kompanije 0 Comments

Za posao u Ikei prijavilo se 3.491 ljudi, u junu novi konkurs

Nakon završenog konkursa za 10 radnih mesta u IKEA robnoj kući u Bubanj potoku, prijavilo se 3.491 ljudi, saopšteno je iz te komanije, iz koje poručuju da će do kraja jula

Evropske berze: Tehnološki sektor u porastu, rudarski u padu

Na evropskim berzama u sredu ujutro cene akcija blago su pale jer je pod pritiskom rudarski sektor, dok je tehnološki ojačao.

Beogradska berza: Pad akcija Halkbank nakon objave ponude za preuzimanje

Odličan promet obeležio je današnji trgovački dan, pre svega zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply