Stručnjaci zabrinuti: Novi balon su tehnološke kompanije

Stručnjaci zabrinuti: Novi balon su tehnološke kompanije

Tehnološki giganti kao što su Tesla, Uber i Spotify trenutno imaju sve manje i manje profita.

Stručnjaci su zabrinuti upravo zbog toga koliko ta situacija može da utiče na svet. Postavlja se pitanje, da li je to novi balon koji samo što nije pukao u ekonomiji?

Američke tehnološke korporacije često pune naslovne strane širom SAD ali i sveta o svojim dostignućima ali su njihove performanse ipak daleko do savršenog. Kako vide analitičari, te kompanije gube sve više i zarađuju sve manje, a stručnjaci upozoravaju na potencijalni “balon” koji se već ukazao na horizontu.

Tesla, vodeća kompanija kompanije Elona Muska, vrijedi više od Forda ili General motorsa, ali proizvodi mali broj automobila. Spotify, kao i Uber, gube milijarde dolara svake godine.

“Definitivno, to je balon, ne samo na tržištu tehnoloških kompanija već i na samom tržištu akcija”, rekao je Jack Rasmus, profesor političke ekonomije.

On je samo jedan od onih koji upozoravaju da “postoje znakovi finansijske krhkosti” koji ugrožavaju svet.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Na Jadranu nedostaje bar 15.000 radnika
Next Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrednu ponudu Disneya

You might also like

Slom funte napravio redove ispred menjačnica u Singapuru

Potonuće britanske funte zbog Brexita nateralo je ljude u Singapuru da pohrle u menjačnice, kako bi iskoristili povoljan kurs.

Evropske berze porasle na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle jer su izgledi za pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima porasli nakon što je FBI poručio da nema osnova

Najvažnije vesti 0 Comments

FED zavrće slavinu: Dedolarizacija koja će doneti buru na globalna tržišta

Vrlo ugledni blog ZeroHedge objavio je početkom ove nedelje intrigantnu analizu o presušivanju dolarskih izvora finansiranja te su najavili ozbiljne globalne probleme, posebno na tzv. tržištima u nastajanju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply