Crna Gora: Prosečna zarad u junu 511 evra

Crna Gora: Prosečna zarad u junu 511 evra

Prosečna zarada (bruto) u junu 2018. godine u Crnoj Gori iznosila je 767 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 511 evra, saopšteno je iz MONSTAT-a.

To znači da je prosečna (neto) zarada u junu u odnosu na maj, kada je iznosila 512 evra, zabeležila pad od 0,2 odsto, dok je prosečna (neto) zarada u junu 2018. godine u odnosu na isti mesec prethodne godine zabeležile rast od 0,2 odsto.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj zabeležile rast od 0,2 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile pad od 0,4 odsto.

Po sektorima delatnosti prosečne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u junu 2018. godine u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u sledećim sektorima delatnosti: Usluge smeštaja i ishrane (4,5 odsto), Snabdevanje električnom energijom (4,5 odsto), Umetnost zabava i rekreacija (4,3 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (4,3 odsto), Građevinarstvo (tri odsto), Prerađivačka industrija (2,5 odsto), Vađenje ruda i kamena (2,3 odsto), Državna uprava i odbrana (1,2 odsto), Obrazovanje (0,4 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne delatnosti (0,3 odsto).

Pad je zabeležen u sledećim sektorima: Informisanje i komunikacije (4,1 odsto), Poslovanje sa nekretninama (2,7 odsto), Saobraćaj i skladištenje (2,7 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (1,8 odsto), Ostale uslužne delatnosti (1,8 odsto), Stručne, naučne i tehničke delatnosti (1,2 odsto), Finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja (0,4 odsto) i Snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (0,4 odsto).

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Deutsche banka iz Londona u Frankfurt preselila “veliki deo” svojih aktivnosti
Next McDonald’s predstavlja MacCoin

You might also like

Društvo 0 Comments

Nebojša Savić: Srbija se sve više približava najstabilnijim privredama u svetu

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić kaže da od 2013. više nije vest da je inflacija pod kontrolom, da su cene stabilne i da imamo monetarnu stabilnost i

Politika 0 Comments

Održana sednica vlade Srbije sa predstavnicima Svetske banke

Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin na tematskoj sednici pohvalila je rad Vlade Srbije i naglasila da je evidentna pozitivna promena u poslednjih par godina koja se

Društvo 0 Comments

Poslodavci posmatraju Facebook profile svojih zaposlenih

I pored podešenih podešavanja privatnosti vaš Facebook profil je sve samo ne privatan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply