Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Cene akcija kompanije ”Mattel” pale su više od osam odsto nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo te najavio ukidanje 2.200 radnih mesta, kao i prodaju nekih fabrika.

”Mattel” je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda.

Poslovni rezultati ”Mattela” u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom na to da kompanija nije imala nove proizvode povezane s nekim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračaka od franšiza pala za 23 odsto.

Rezultati su takođe bili pogođeni i zbog likvidacije ”Toys ‘R’ Us”, velikog trgovca igračkama.

“Mi smo na prekretnici kako smo i očekivali, imali smo izazovno drugo tromesečje podstaknuto prvenstveno likvidacijom ”Toys ‘R’ Us” – rekao je Inon Krajz (Ynon Kreiz)”,predsednik i izvršni direktor ”Mattela”.

“U isto vreme, imali smo snažan rezultat od strane ”Barbie”, a napravili smo i značajan napredak u programu strukturnog pojednostavljenja poslovanja kako bismo vratili profitabilnost i poboljšali produktivnost u kratkom roku”, poručio je Krajz.

Ukupna prodaja ”Mattela” pala je u drugom tromesečju za 13,7 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara pa je cena akcije oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 milion dolara u istom razdoblju lani.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd
Next Dolar stabilan, u fokusu podaci o američkom BDP-u

You might also like

Kompanije 0 Comments

Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen je uvećao srednjoročnu prognozu prihoda do 2020. godine, na osnovu povećane tražnje za novim sportskim terencima na tržištima u nastajanju.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Japan obustavlja uvoz nafte iz Irana

Japanske naftne grupe spremaju se da prekinu uvoz nafte iz Irana pošto Tokio strahuje od američke odmazde ukoliko nastavi da trguje s Teheranom.

Društvo 0 Comments

Lidl “iskopao” arheološko nalazište u Paraćinu

Na placu buduće prodavnice Lidl u naselju Gloždak u Paraćinu nalazi se groblje iz bronzanog doba, potvrdila su prva zaštitna arheološka iskopavanja na tom lokalitetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply