Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Cene akcija kompanije ”Mattel” pale su više od osam odsto nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo te najavio ukidanje 2.200 radnih mesta, kao i prodaju nekih fabrika.

”Mattel” je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda.

Poslovni rezultati ”Mattela” u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom na to da kompanija nije imala nove proizvode povezane s nekim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračaka od franšiza pala za 23 odsto.

Rezultati su takođe bili pogođeni i zbog likvidacije ”Toys ‘R’ Us”, velikog trgovca igračkama.

“Mi smo na prekretnici kako smo i očekivali, imali smo izazovno drugo tromesečje podstaknuto prvenstveno likvidacijom ”Toys ‘R’ Us” – rekao je Inon Krajz (Ynon Kreiz)”,predsednik i izvršni direktor ”Mattela”.

“U isto vreme, imali smo snažan rezultat od strane ”Barbie”, a napravili smo i značajan napredak u programu strukturnog pojednostavljenja poslovanja kako bismo vratili profitabilnost i poboljšali produktivnost u kratkom roku”, poručio je Krajz.

Ukupna prodaja ”Mattela” pala je u drugom tromesečju za 13,7 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara pa je cena akcije oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 milion dolara u istom razdoblju lani.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd
Next Dolar stabilan, u fokusu podaci o američkom BDP-u

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Treće produženje roka za neobavezujuće ponude za koncesiju aerodroma Nikola Tesla

Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za koncesiju beogradskog aerodroma produžen je po treći put sa novim datumom do 30. maja, saopšteno je iz beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

HTC: Prvi profitabilni kvartal u protekle tri godine

Tajvanska kompanija HTC beleži jedan od najboljih kvartala što se tiče finansijskog poslovanja u protekle tri godine. 

Nekoliko viših menadžera napustilo kompaniju Uber

Iz kompanije Uber je od početka ove godine otišao značajan broj visokopozicioniranih direktora i menadžera.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply