Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Cene akcija kompanije ”Mattel” pale su više od osam odsto nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo te najavio ukidanje 2.200 radnih mesta, kao i prodaju nekih fabrika.

”Mattel” je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda.

Poslovni rezultati ”Mattela” u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom na to da kompanija nije imala nove proizvode povezane s nekim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračaka od franšiza pala za 23 odsto.

Rezultati su takođe bili pogođeni i zbog likvidacije ”Toys ‘R’ Us”, velikog trgovca igračkama.

“Mi smo na prekretnici kako smo i očekivali, imali smo izazovno drugo tromesečje podstaknuto prvenstveno likvidacijom ”Toys ‘R’ Us” – rekao je Inon Krajz (Ynon Kreiz)”,predsednik i izvršni direktor ”Mattela”.

“U isto vreme, imali smo snažan rezultat od strane ”Barbie”, a napravili smo i značajan napredak u programu strukturnog pojednostavljenja poslovanja kako bismo vratili profitabilnost i poboljšali produktivnost u kratkom roku”, poručio je Krajz.

Ukupna prodaja ”Mattela” pala je u drugom tromesečju za 13,7 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara pa je cena akcije oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 milion dolara u istom razdoblju lani.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd
Next Dolar stabilan, u fokusu podaci o američkom BDP-u

You might also like

Kompanije 0 Comments

Milorad Grčić: Ove godine nije predviđeno poskupljenje struje

Planom poslovanja za ovu godinu nije predviđeno poskupljenje struje, izjavio je direktor EPS Milorad Grčić.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Ryanair zauzela prvo mesto po broju prevezenih putnika

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair postala je najveća evropska avio-kompanija po broju prevezenih putnika, pretekavši nemačku kompaniju Lufthansa, pokazali su objavljeni podaci.

Kompanije 0 Comments

Moody’s kažnjen sa 1,24 miliona evra

Evropski regulator finansijskih tržišta kaznio je sa 1,24 miliona evra međunarodnu agenciju za dodelu rejtinga “Moody’s” zbog povrede pravila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply