ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim mesecima.

Centralna banka 19 država koje koriste evro kao svoju valutu je na sastanku održanom u četvrtak u svom sedištu u Frankfurtu odlučila da kamatne stope i mere monetarnih podsticaja ostanu nepromenjeni.

Predsednik ECB-a Mario Draghi izjavio je na konferenciji za novinare da, iako ekonomije evrozone beleži solidan rast, “značajni podsticaji u monetarnoj politici su još potrebni”, prenosi Associated Press.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar, Associated Press
Previous Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada
Next Vrednost akcija Facebooka pala 19 odsto

You might also like

Društvo 0 Comments

EU: Finansiranje strateških projekata na granici Mađarske i Srbije

Evropska unija će sa 24.800.000 eura sufinansirati projekte od strateške vrednosti za pogranični region Mađarske i Srbije, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije. 

Kompanije 0 Comments

Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Slaba potražnja za “Chrysler 200 sedan” limuzinama, dovela je do gašenja 1300 radnih mesta u Fiat Chrysler fabrici u Mičigenu.

Kompanije 0 Comments

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply