ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim mesecima.

Centralna banka 19 država koje koriste evro kao svoju valutu je na sastanku održanom u četvrtak u svom sedištu u Frankfurtu odlučila da kamatne stope i mere monetarnih podsticaja ostanu nepromenjeni.

Predsednik ECB-a Mario Draghi izjavio je na konferenciji za novinare da, iako ekonomije evrozone beleži solidan rast, “značajni podsticaji u monetarnoj politici su još potrebni”, prenosi Associated Press.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar, Associated Press
Previous Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada
Next Vrednost akcija Facebooka pala 19 odsto

You might also like

Industrija 0 Comments

Jedinstvo očekuje rast prihoda od 20 odsto u tekućoj godini

Proizvodno montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je godišnji izveštaj za prošlu godinu u kojoj je, kao što je već poznato, ostvaren nekonsolidovani prihod od 3,7 milijardi dinara (pad od

Kompanije 1Comments

Vrbas: Toplane preko komšijskog zida nezakonito naplaćuju grejanje

Iako ga je Ustavni sud proglasio neustavnim, Nadzorni odbor JKP “Standard” iz Vrbasa, usvojio je novi-stari Pravilnik o pružanju grejnih usluga.

Kompanije 0 Comments

Sektor farmacije očekuje razdoblje spajanja i akvizicija

Intenzivno razdoblje spajanja i akvizicija očekuje farmaceutski sektor u godinama koje slede, iako nedavno planirano povezivanje kompanija Pfizer i Allegan nije pošlo za rukom, pokazala je studija konsultantske firme EY.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply