ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim mesecima.

Centralna banka 19 država koje koriste evro kao svoju valutu je na sastanku održanom u četvrtak u svom sedištu u Frankfurtu odlučila da kamatne stope i mere monetarnih podsticaja ostanu nepromenjeni.

Predsednik ECB-a Mario Draghi izjavio je na konferenciji za novinare da, iako ekonomije evrozone beleži solidan rast, “značajni podsticaji u monetarnoj politici su još potrebni”, prenosi Associated Press.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar, Associated Press
Previous Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada
Next Vrednost akcija Facebooka pala 19 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Dragan Kostić: Godišnji promet firmi u slobodnim zonama oko 5 milijardi evra

Predsednik Grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Srbije i direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić izjavio je da se u 14 slobodnih zona u Srbiji godišnje realizuje promet od oko

Kompanije 0 Comments

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Kompanija E.ON u prošloj godini poslovala s rekordnim gubitkom

Nemačka energetska kompanija E.ON planira dodatnu prodaju imovinu i smanjenje broja radnika kako bi smanjila dug, nakon što je otpis Unipera iz bilanse doveo do gubitka u prošloj godini od

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply