ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim mesecima.

Centralna banka 19 država koje koriste evro kao svoju valutu je na sastanku održanom u četvrtak u svom sedištu u Frankfurtu odlučila da kamatne stope i mere monetarnih podsticaja ostanu nepromenjeni.

Predsednik ECB-a Mario Draghi izjavio je na konferenciji za novinare da, iako ekonomije evrozone beleži solidan rast, “značajni podsticaji u monetarnoj politici su još potrebni”, prenosi Associated Press.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar, Associated Press
Previous Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada
Next Vrednost akcija Facebooka pala 19 odsto

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Draghi pozvao vodeće centralne banke u svetu da usklade monetarnu politiku

Predsednik Evropske centralne banke (ECB), Mario Draghi, apelovao je na bolju koordinaciju između vodećih centralnih banaka u svetu radi hvatanja u koštac sa izazovima današnje globalne ekonomije.

Kompanije 0 Comments

Redit će uskoro biti vredan 1,7 mlrd. dolara

Prema pisanju Bloomberga, popularni američki online forum Reddit – u potrazi je za svežim kapitalom koji bi mu mogao dati valuaciju od čak 1,7 milijardi dolara.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Nema osnova da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa

S obzirom da Narodna banka Srbije ne primenjuje negativne kamatne stope u monetarnim instrumentima, nema osnova ni da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa, ocenila je danas centralna

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply