Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada

Do sada ukupno 772 profesionalna upravnika zgrada

Od polovine avgusta 2017. do danas 772 čoveka u Srbiji postala su profesionalni upravnici zgrada, a veći broj njih “upravlja” sa između 30 i 40 zgrada, piše Kamatica.

Kamatica navodi da su mnogi od njih počeli da daju “otkaze” stambenim zajednicama u kojima su upravljali.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navelo je za taj portal da ugovorom mora da bude utvrđen najduži rok za raskid ugovora u slučaju jednostranog zahteva.

“Na osnovu zakona o stanovanju i održavanju zgrada utvrđeno je da se promena, u ovom slučaju izbor novog upravnika, registruje u roku od 15 dana od nastanka promene”, naveli su u Ministarstvu i dodali da se profesionalni upravnik bira dvotrećinskom većinom glasova članova skupštine stanara.

Kamatica je navela da ako je ugovorom utvrđeno da je otkazni rok profesionalnog upravnika mesec dana, a on obaveštenje o otkazu stavio krajem jula, stanari su dužni da mu isplate i ceo avgust.

Izvor: GdeInvestirati/Beta, Kamatica
Previous Azijski investitori oprezni, evro oslabio
Next ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Najveća plata u Srbiji preko 100.000 evra mesečno

Prema podacima Poreske uprave, najveći prijavljeni prihod građanina u 2016. godini bio je 220 miliona dinara bruto, ili 18,3 miliona mesečno, što je blizu 150.000 evra mesečno.

Društvo 0 Comments

Senat privrede Srbije primljen u evropsko članstvo

Senat privrede Srbije primljen je u punopravno članstvo Senata privrede Evrope, a protokol o primanju u članstvo srpskog Senata u evropsku organizaciju ovog tipa, potpisan je u Beču.

Tema dana 1Comments

Protest udruženja “Efektiva”: Sve države rešile problem osim Srbije

Udruženja za zaštitu potrošača “Efektiva” održalo je ispred Vlade Srbije protest zbog toga što do sada nije rešen problem korisnika kredita u švajcarskim francima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply