VTB banka Beograd dobila novog vlasnika

VTB banka Beograd dobila novog vlasnika

VTB Banka a.d. Beograd ima novog vlasnika, a nakon uspešno obavljenog preuzimanja 100% vlasništva VTB banke u Srbiji, novi vlasnik je srpsko privredno društvo čiji je jedini osnivač ruski investitor i bankar Andrej Šljahovoj.

Transakcija je obavljena uz punu saglasnost Narodne banke Srbije.

Andrej Šljahovoj je doktor ekonomskih nauka sa gotovo tridesetogodišnjim bankarskim iskustvom koji je osnovao banku u sopstvenom vlasništvu koja je kasnije prodata i pripojena većem bankarskom sistemu. Takođe, uspešno je vodio proces preuzimanja i razvoja drugih banaka na teritoriji Ruske federacije.

Šljahovoju su u Rusiji dodeljena brojna državna priznanja, uključujući titulu Počasnog ekonomiste Ruske federacije koju dodeljuje ruski predsednik.

Kako se ističe u saopštenju, preuzimanje VTB Banke a.d. Beograd za ovog investitora predstavlja prvi korak na srpskom tržištu za koje je procenio da poseduje značajan rastući potencijal, ne samo po pitanju nastavka i proširenja postojeće linije poslovanja ove banke, već i po pitanju razvoja i ponude novih proizvoda zasnovanih na inovativnim finansijskim tehnologijama (Fintech).

Banka posluje na tržištu Srbije od 2008. godine, ima ukupno 72 zaposlena i poseduje dve filijale (u Beogradu i Novom Sadu). VTB Banka a.d. Beograd je za prvih 6 meseci 2018. godine ostvarila profit od 60,5 miliona dinara, dok ukupna aktiva banke trenutno iznosi 13.401,3 miliona dinara, dodaje se.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Venecuela uskoro skida 5 nula sa svoje valute
Next Kinezi srušili najveće preuzimanje u industriji čipo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google-u preti kazna od preko milijardu evra

“Google”bi mogao biti suočen s kaznom u visini od preko milijardu evra zbog monopolističkog ponašanja, prenose mediji.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Nema osnova da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa

S obzirom da Narodna banka Srbije ne primenjuje negativne kamatne stope u monetarnim instrumentima, nema osnova ni da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa, ocenila je danas centralna

Tema dana 0 Comments

Devizne rezerve NBS smanjene za više od milijardu evra od početka godine

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju aprila iznosile 9.338,0 miliona evra, što je za 162,9 miliona evra manje u odnosu na nivo iz prethodnog meseca i 1,03 milijarde

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply