Comcast odustao od preuzimanja Foxa

Comcast odustao od preuzimanja Foxa

Comcast je odustao od preuzimanja 21st Century Foxa.

Comcast će se verovatno sada okrenuti kupovini britanskog Sky-a, koji je 39% u vlasništvu Foxa. Zapravo Comcast i Fox trenutno vode tesnu bitku oko ove mreže, u kojoj Fox nudi 32,5 milijardi dok je Comcast digao ponudu na 34 milijarde.

Comcastovo povlačenje omogućava kompaniji The Walt Disney Co. da kupi Foxovu imovinu za 71 milijardu dolara, koliko je Disney ponudio na licitaciji.

Američko Ministarstvo pravosuđa je dozvolilo kupovinu Disneyu, pod uslovom da proda svoje 22 regionalne sportske TV mreže.

Akcionari Foxa će 27. jula glasati o Disneyejevoj ponudi.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prihodi Microsofta skočili zbog 'cloud' poslovanja
Next Rusija i Kina odložile zabranu izvoza nafte u Severnu Koreju

You might also like

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Kompanije 0 Comments

I u ovoj godini Worldsteel očekuje pad potražnje za čelikom

Globalna potražnja za čelikom ponovo će se smanjiti ove godine, zbog daljeg slabljenja na vodećem kineskom tržištu, a u 2017. trebala bi uslediti stabilizacija, prognozira svetska udruga proizvođača čelika Worldsteel.

Najvažnije vesti 0 Comments

Lidl otvara prodavnice u Srbiji 2018. godine

Nemački trgovinski lanac “Lidl” planira da u Srbiji 2018. godine otvori veći broj maloprodajnih objekata, od kojih nekoliko u Beogradu, rečeno je kompaniji “Lidl Srbija”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply