Goldman Sachs povećao neto dobit 44 odsto

Goldman Sachs povećao neto dobit 44 odsto

Goldman Sachs povećao je neto dobit 44% u drugom kvartalu, kao posledica snažnih rezultata u sektoru investicionog bankarstva i u trgovanju proizvodima s fiksnim prinosima.

Neto zarada pete najveće američke banke po veličini aktive porasla je na 2,35 milijardi dolara ili 5,98 dolara po akciji u kvartalu zaključno s 30. junom  u odnosu na 1,63 milijarde dolara ili 3,95 dolara po akciji iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija Reuters.

Iako su rezultati nadmašili očekivanja analitičara, akcije Goldman Sachsa pale su na početku današnje trgovine na Wall Streetu.

Dodajmo ovome i da je David Solomon danas i službeno imenovan novim glavnim izvršnim direktorom Goldman Sachsa umesto dugogodišnjeg šefa Lloyda Blankfeina.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Koliko ljudi u Srbiji trguje kriptovalutama?
Next Spoljnotrgovinska razmena Srbije 34.446,8 mil EUR u 2017.

You might also like

Kompanije 1Comments

Facebook, YouTube, Twitter zajedno se udružili protiv govora mržnje

Neke od najvećih američkih tehnoloških kompanija potpisale su kodeks ponašanja koji je formirala Evropska komisija u kojem pristaju da pomognu jedna drugoj u suzbijanju govora mržnje na Starom kontinentu.

Kompanije 0 Comments

Zoran Đorđević: Ikea gradi još dva objekta u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Kraljevine Švedske Jan Lundin, obišli su robnu kuću Ikea u Beogradu.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply