Goldman Sachs povećao neto dobit 44 odsto

Goldman Sachs povećao neto dobit 44 odsto

Goldman Sachs povećao je neto dobit 44% u drugom kvartalu, kao posledica snažnih rezultata u sektoru investicionog bankarstva i u trgovanju proizvodima s fiksnim prinosima.

Neto zarada pete najveće američke banke po veličini aktive porasla je na 2,35 milijardi dolara ili 5,98 dolara po akciji u kvartalu zaključno s 30. junom  u odnosu na 1,63 milijarde dolara ili 3,95 dolara po akciji iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija Reuters.

Iako su rezultati nadmašili očekivanja analitičara, akcije Goldman Sachsa pale su na početku današnje trgovine na Wall Streetu.

Dodajmo ovome i da je David Solomon danas i službeno imenovan novim glavnim izvršnim direktorom Goldman Sachsa umesto dugogodišnjeg šefa Lloyda Blankfeina.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Koliko ljudi u Srbiji trguje kriptovalutama?
Next Spoljnotrgovinska razmena Srbije 34.446,8 mil EUR u 2017.

You might also like

Banke i finansije

Royal bank of Scotland nije prošla stres-test

Royal bank of Scotland (RBS) je najslabija karika u bankarskom sistemu Velike Britanije, pokazali su stres-testovi centralne banke (Bank of England).

Kompanije 0 Comments

Raskid menadžerskog ugovora između Etihada i Air Serbia?

Etihad Airways će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Air Serbia koji ističe na kraju ove godine, preneo je list Danas pozivajući se na specijalizovani portal Exyuaviation.

Kompanije 0 Comments

Profit Krke u prvih šest meseci skočio 31 odsto

Slovenačka farmaceutska kompanija Krka saopštila je preliminarne rezultate poslovanja za prvih šest meseci tokom kojih je zabeležen rast profita od 31 odsto  na 91,7 miliona EUR.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply