20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

Odbor za finansijsku stabilnost (FSB) koji koordinira finansijsku regulativu Grupe 20 najrazvijenijih država sveta (G20) predstavio je okvir za regulaciju kriptovaluta.

FSB ističe da se okvir fokusira na rizike, koji se s tržišta kriptovaluta mogu proširiti na ostale delove finansijskog sistema.

“Praćenje veličine i rasta tržišta kriptovaluta ključno je za shvatanje potencijalne veličine efekata”, navodi se u saopštenju. Cilj regulatornog okvira je da se dovoljno rano primeti svaki potencijalni rizik za finansijsku stabilnost kako bi se na vreme preduzeli koraci, prenosi Reuters.

FSB-ov okvir, takođe, se sastoji od volumena trgovanja, utvrđivanja cene i izvedenica koje se zasnivaju na kriptovalutama, prenosi “Poslovni dnevnik”.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni dnevnik
Previous Spoljnotrgovinska razmena Srbije 34.446,8 mil EUR u 2017.
Next NBS intervenisala, sredni kurs 118,0575

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u porastu na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle, posebno u finansijskom sektoru nakon što je Italija pokrenula proces spašavanje dve regionalne banke, a u fokusu ulagača je i

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Prodat Hotel Prag

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je lagani rast tržišta i ogroman promet zahvaljujući transakciji akcijama hotela Prag (PRAG).

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači oprezni, britanska funta stabilna

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno jer ulagači nisu spremni reskirati dok ne bude poznat ishod referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply