20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

Odbor za finansijsku stabilnost (FSB) koji koordinira finansijsku regulativu Grupe 20 najrazvijenijih država sveta (G20) predstavio je okvir za regulaciju kriptovaluta.

FSB ističe da se okvir fokusira na rizike, koji se s tržišta kriptovaluta mogu proširiti na ostale delove finansijskog sistema.

“Praćenje veličine i rasta tržišta kriptovaluta ključno je za shvatanje potencijalne veličine efekata”, navodi se u saopštenju. Cilj regulatornog okvira je da se dovoljno rano primeti svaki potencijalni rizik za finansijsku stabilnost kako bi se na vreme preduzeli koraci, prenosi Reuters.

FSB-ov okvir, takođe, se sastoji od volumena trgovanja, utvrđivanja cene i izvedenica koje se zasnivaju na kriptovalutama, prenosi “Poslovni dnevnik”.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni dnevnik
Previous Spoljnotrgovinska razmena Srbije 34.446,8 mil EUR u 2017.
Next NBS intervenisala, sredni kurs 118,0575

You might also like

Azijske berze pale, dolar stabilan

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu prethodnog dana, jer su ulagači suzdržani zbog eskalacije trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Dobri poslovni rezultati banaka podstakli evropske berze

Na evropskim berzama su u petak ujutro cene akcija porasle, najviše u bankarskom sektoru, nakon boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata nekoliko banaka.

Beogradska berza: Blok transakcija Nedić agrara doprinela prometu

Blagi oporavak tržišta akcija uz niske promete nastavljen je drugi dan zaredom. Indeks Belex15 ojačao je 0,4% na 622,4 poena, dok je redovni promet u trgovanju iznosio 5,8 miliona RSD

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply