20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

20 najrazvijenijih država sveta predstavile okvir za regulaciju kriptovaluta

Odbor za finansijsku stabilnost (FSB) koji koordinira finansijsku regulativu Grupe 20 najrazvijenijih država sveta (G20) predstavio je okvir za regulaciju kriptovaluta.

FSB ističe da se okvir fokusira na rizike, koji se s tržišta kriptovaluta mogu proširiti na ostale delove finansijskog sistema.

“Praćenje veličine i rasta tržišta kriptovaluta ključno je za shvatanje potencijalne veličine efekata”, navodi se u saopštenju. Cilj regulatornog okvira je da se dovoljno rano primeti svaki potencijalni rizik za finansijsku stabilnost kako bi se na vreme preduzeli koraci, prenosi Reuters.

FSB-ov okvir, takođe, se sastoji od volumena trgovanja, utvrđivanja cene i izvedenica koje se zasnivaju na kriptovalutama, prenosi “Poslovni dnevnik”.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni dnevnik
Previous Spoljnotrgovinska razmena Srbije 34.446,8 mil EUR u 2017.
Next NBS intervenisala, sredni kurs 118,0575

You might also like

Beogradska berza: Promet u maju 4,2 mlrd dinara, Energoprojekt porastao 7,4 odsto

Maj je Beogradskoj berzi doneo promet od 4,2 milijarde RSD (33,8 miliona EUR), ali je manje od desetine realizacije otpalo na tržište akcija.

Kurs evra danas 119,25 dinara

Dinar je danas ostao gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 119,2505 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Evro u ponedeljak 119,20 dinara

Dinar će u ponedeljak, 23. oktobra, imati ostatati gotovo istu vrednosti prema evru kao danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,2094 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply