Hrvati napravili kriptokunu

Hrvati napravili kriptokunu

Grupa hrvatskih “haktivista” okupljena oko projekta “Anountopia” razvila je kriptovalutu kriptokunu.

Tom valutom žele da, kako navode, otvore vrata sveta kriptovaluta nekim zanimljivim grupama ljudi. Kako pojašnjavaju, za razliku od bitcoina, “kriptokuna je osmišljena kao stabilna kriptovaluta koja drži vrednost 1:1 prema kuni, što ju čini jednom od prvih takvih kriptovaluta u svetu”.

Stabilne kriptovalute smatraju se sledećim korakom u razvoju kriptovaluta jer bi se takve kriptovalute vezale za neku stabilnu vrednost poput klasične valute, zlata ili srebra.

Pojašnjavaju kako je kriptokuna zamišljena kao ERC20 token, a njena vrednost bi se stabilizovala pomoću centralnog bankarskog tokena Anote, koji ujedno služi i za investiranje i ostvarivanje profita kao i izradu drugih kriptoverzija svetskih fiat (“stvarnih”) valuta poput evra, dolara i drugih, prenosi portal Zimo.

Izvor: GdeInvestirati/Zimo, B92
Previous Goran Vesić: Danas je veliki dan za Beograd na vodi
Next Broj radnika koji rade “na crno” smanjen za petinu

You might also like

Azijske berze pale, dolar bez promene

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, uprkos jučerašnjem padu indeksa na Wall Streetu, dok su cene nafte stabilne, kao i kurs dolara.

Wall Street: Indeksi pod pritiskom energetskog sektora

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, najviše u energetskom sektoru jer su cene nafte pale na najniže nivoe od novembra prošle godine.

Evropske berze skočile na početku nedelje

Na europskim bvrzama u ponedeljak ujutro cene akcija porasle su u svim najvažnijim sektorima, a najviše u bankarskom i rudarskom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply