Azijske berze: Drugi uzastopni rast indeksa

Azijske berze: Drugi uzastopni rast indeksa

Na većini azijskih tržišta indeksi su porasli drugi dan zaredom, jer je ulagače ohrabrio rast Wall Streeta, no trguje se oprezno zbog trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 posto.

Kineska tržišta bavila su se objavljenim podatkom o rekordnom trgovinskom suficitu Kine u junu. CSI300 porastao je 0,5 posto dok je Shanghai Composite Index oslabio 0,1 posto.

Većina analitičara je nakon danas objavljenog podatka poboljšala ovogodišnje prognoze rasta za kinesku ekonomiju.

Na valutnim tržištima juan je blago ojačao prema dolaru jer su splasnula strahovanja oa zaoštravanja trgovinskog rata na relaciji Kina-SAD.

Vvlada predsednika Donalda Trumpa jača pritisak u trgovinskom ratu s Kinom u kojem su prošle nedelje uvedene carine od 25 posto na 34 milijarde dolara vredan kineski uvoz, na koje je Peking odgovorio recipročnim merama.

Peking je i na najave novih carina poručio da će morati odgovoriti. Ipak, juče su strahovi od trgovinskog rata splasnuli jer se ulagači nadaju dogovoru između vlasti dve najveće svetske ekonomije.

Od početka maja Kina i SAD održale su nekoliko krugova pregovora u kojima SAD pokušava da smanji svoj trgovinski deficit s Kinom od 375 milijardi dolara, no zasad bez vidljivih rezultata.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Wall Street: Tehnološki sektor predvodnik optimizma
Next Inflaciju u junu 0,4 odsto

You might also like

Wall Street: Indeksi pali zbog slabih poslovnih rezultata i jeftinije nafte

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija blago pale jer su ulagači oprezni zbog pada cena nafte i anemičnih kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Svetske berze 0 Comments

Najveći hedge fond na svetu upozorava: Stiže “opasan period za ekonomiju”

Najveći svetski hedge fond oglasio je alarm za maltene sve vrste finansijske imovine, prenosi Business Insider.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte oštro pale zbog trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje oštro pale jer se ulagači plaše da bi trgovinske napetosti između SAD-a i Kine mogle eskalirati, što bi narušilo rast globalne ekonomije uticalo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply