Rekordno niska vrednost turske lire

Rekordno niska vrednost turske lire

Turska nacionalna valuta oslabila je danas na rekordno nisku vrednost od 4,9767 lira za jedan dolar usled strahova od ekonomske i monetarne politike koju će ubuduće voditi predsednik Recep Tayyip Erdogan, koji je dobio veća izvršna ovlašćenja.

Lira je ove godine izgubila 22 odsto vrednosti u odnosu na dolar. Investitori uzimaju u obzir Erdoganove pozive da se smanje kamate na kredite.

Erdogan je nekoliko časova posle polaganja zakletve za novi predsednički mandat imenovao svog zeta Berata Albayraka na položaj ministra finansija.

Turski predsednik juče je izjavio da veruje da će kamate biti smanjne ukoliko Albayrak uradi ono što je neophodno.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Najveći pad cene nafte u poslednje dve godine
Next Chevron mora da plati Ekvadoru 9,5 mlrd dolara zbog zagađivanja

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ruska rublja među valutama sa najboljim učincima prema dolaru u ovoj godini

Očekuje se da će ruska rublja ovu godinu završiti kao jedna od najjačih valuta u svetu, budući da je samo brazilski real zabeležio bolji kurs prema dolaru od ruske valute.

Dinar miruje, srednji kurs 118,0270

Dinar je prema evru približno isti kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0270 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije, koja je intervenisala kupovinom još 25 miliona evra

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Dow Jones nastavlja da obara rekorde

Na Wall Streetu je Dow Jones indeks i u četvrtak dostigao novi rekordni nivo, deseti dan zaredom, što se zahvaljuje rastu cena akcija energetskih kompanija i poruci predsednika Donalda Trumpa

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply