Rekordno niska vrednost turske lire

Rekordno niska vrednost turske lire

Turska nacionalna valuta oslabila je danas na rekordno nisku vrednost od 4,9767 lira za jedan dolar usled strahova od ekonomske i monetarne politike koju će ubuduće voditi predsednik Recep Tayyip Erdogan, koji je dobio veća izvršna ovlašćenja.

Lira je ove godine izgubila 22 odsto vrednosti u odnosu na dolar. Investitori uzimaju u obzir Erdoganove pozive da se smanje kamate na kredite.

Erdogan je nekoliko časova posle polaganja zakletve za novi predsednički mandat imenovao svog zeta Berata Albayraka na položaj ministra finansija.

Turski predsednik juče je izjavio da veruje da će kamate biti smanjne ukoliko Albayrak uradi ono što je neophodno.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Najveći pad cene nafte u poslednje dve godine
Next Chevron mora da plati Ekvadoru 9,5 mlrd dolara zbog zagađivanja

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze skočile zbog dobrih rezultata kompanija

Na evropskim berzama su u četvrtak ujutro cene akcija blago porasle, nakon jučerašnjeg pada, jer su ulagače ohrabrili dobri poslovni rezultati nekoliko kompanija.

Evro danas 120,62 dinara

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji devizni kurs je 120,6229 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P 500 i Dow Jones dostigli rekordne nivoe

Na Wall Streetu su u utorak S&P 500 i Dow Jones indeks dostigli najviše nivoe u istoriji jer se ulagači nadaju ubrzanju rasta američke ekonomije i boljim poslovnim rezultatima kompanija nego

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply