Rekordno niska vrednost turske lire

Rekordno niska vrednost turske lire

Turska nacionalna valuta oslabila je danas na rekordno nisku vrednost od 4,9767 lira za jedan dolar usled strahova od ekonomske i monetarne politike koju će ubuduće voditi predsednik Recep Tayyip Erdogan, koji je dobio veća izvršna ovlašćenja.

Lira je ove godine izgubila 22 odsto vrednosti u odnosu na dolar. Investitori uzimaju u obzir Erdoganove pozive da se smanje kamate na kredite.

Erdogan je nekoliko časova posle polaganja zakletve za novi predsednički mandat imenovao svog zeta Berata Albayraka na položaj ministra finansija.

Turski predsednik juče je izjavio da veruje da će kamate biti smanjne ukoliko Albayrak uradi ono što je neophodno.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Najveći pad cene nafte u poslednje dve godine
Next Chevron mora da plati Ekvadoru 9,5 mlrd dolara zbog zagađivanja

You might also like

Srbi propuštaju sigurnu zaradu na beogradskoj berzi

Od pre četiri meseca građani Srbije mogu na Beogradskoj berzi, a preko ovlašćenih brokera, da kupuju državne hartije od vrednosti.

Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed pozitivno o ekonomiji

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija blago porasle, nakon što je američka centralna banka ostavila kamatne stope nepromenjene i poručila da je ekonomija u dobrom stanju.

Beogradska berza: Uvedena nova vrsta naloga i koncept statičke zone fluktuacije

Beogradska berza je u ponedeljak 12. decembra u svoju platformu za trgovanje hartijama od vrednosti instalirala dva značajna kvalitativna unapređenja kojima se srpsko tržište kapitala harmonizuje sa standardima trgovanja i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply