Dinar miruje, srednji kurs 118,0537

Dinar miruje, srednji kurs 118,0537

Dinar je danas ostao prema evru na istom nivou kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0537 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači je za 1,9 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio, drugi dan uzastopno, za 0,1 odsto na 100,6855 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,5 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 4,9 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 1,6 posto.NBS je kupila od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu 1,45 milijardi evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ministarstvo privrede traži stečaj za Azotaru
Next Wall Street porastao četvrti dan zaredom

You might also like

Wall Street: Berza pala, Washington uveo carine

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale nakon što je Washington uveo carine na uvoz metala iz Kanade, Meksika i Evropske unije, što je izazvalo protivmere nekih od tih zemalja

Svetske berze 0 Comments

Da li je pad cena na berzama privremen?

Od rekordno visoke vrednosti dosegnute pre desetak dana, američki referentni berzanski indeks SP500 pao je više od 4%, što znači da je većina američkih akcija počela da pada.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Deveti uzastopni dnevni pad

Posledica je to novih naznaka usporavanja rasta najvećih svetskih ekonomija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply