Srednji kurs sutra 118,0142 dinara za evro

Srednji kurs sutra 118,0142 dinara za evro

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0142 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će prema evru biti za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 2,4 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru stagnirao je u petak na nivou 101,3519 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 4,2 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,2 posto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 1,37 milijardi evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Registrovano prvo trgovanje pšenice ovogodišnjeg roda
Next Siniša Mali: Suficit u prvoj polovini ove godine 30,9 milijardi dinara

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Pad Madridske berze i akcija katalonskih banaka

Madridska berza i akcije katalonskih banaka su u padu, nakon što je katalonski parlament izglasao nezavisnost tog regiona od Španije. 

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi u stagnaciji, investitori oprezni

Na Wall Streetu su u utorak berzovni indeksi ostali gotovo nepromenjeni zbog anemičnih ekonomskih pokazatelja i poslovnih rezultata kompanija, dok je podršku tržištu pružio rast cena nafte.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze na najvišim nivoima u godinu dana

Na azijskim berzama su u sredu cene akcija blago porasle, dostigavši najviši nivo u godinu dana, dok je dolar oslabio jer ulagači veruju da američki Fed neće u ovoj godini povećati

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply