Srednji kurs danas 118,0676

Srednji kurs danas 118,0676

 

Dinar je u petak zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0676 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evro je jučekoštao 118,0810 dinara, a NBS je intervenisala kupovinom 15 miliona evra na Međubankarskom deviznom tržištu da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

U odnosu na evro, dinar je jači za 2,6 odsto nego pre godinu dana, za 0,1 odstojači nego pre mesec dana, a za 0,3 odsto jači nego na početku godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 5. januara, kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara, a najjači 2. marta, kada je evro koštao 118,0084 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 180 miliona evra, a kupila milijardu i 295 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Povećanje plata i penzija u novembru
Next Wall Street: Tehnološki i finansijski sektor podstakli rast berze

You might also like

Berza

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, Energoprojekt najprometniji

Poslednji dan trgovanja na Beogradskoj berzi obeležila je slaba investiciona aktivnost na tržištu akcija uz blagi oporavak berzanskih indeksa.

Berza

Wall Street: Poslovni rezultati kompanija podstakli berzu

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija porasle, najviše u tehnološkom i zdravstvenom sektoru, jer ulagači očekuju dobre poslovne rezultate kompanija, dok su geopolitičke napetosti pale u drugi plan.

Berza

Prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske 20. jula

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 20. jula posredstvom Banjalučke berze biti izvršen prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske na domaćem tržištu.