Dinar ojačao, srednji kurs 118,0611

Dinar ojačao, srednji kurs 118,0611

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0611 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evruza 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 2,9 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,3 odsto na 101,1663 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,3 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,0 posto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 1,25 milijardi evra i prodala 180 miliona kako bi sprečila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Agenciji S.A.B. se oduzima licenca
Next Azijske berze: Treći uzastopni pad indeksa

You might also like

Yellen nagovestila “relativno brzo” povećanje kamata Fed-a, evro pao na 1,06 dolara

Predsednica američkih Federalnih rezervi (Fed) Jenet Yellen nagovestila je da bi povećanje kamatnih stopa u SAD moglo uslediti “relativno brzo”.

Svetske berze 0 Comments

Istanbulska berza razmišlja o povećanju vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi

“Razmišljamo o povećanju našeg vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi”, rekao je Serkan Karabacak, predsednik Odeljenja za revizije i nadzor Istanbulske berze tokom 8. Sarajevo Business Foruma.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi u blagom minusu, investitori oprezni zbog mogućnosti ranijeg povećanja kamata u SAD

Američke berze su u petak zatvorile u blagom minusu zbog neizvesnosti po pitanju vremena povećanja kamatnih stopa od američke centralne banke. Dow Jones oslabio je 0,24 odsto pod pritiskom pada

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply