Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna neto zarada za april 2018. godine iznosila je 416 evra, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Prosečna zarada (bruto) obračunata za april 2018. godine iznosila je 67.901 dinar, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 49.117 dinara, navodi RZS.

U odnosu na isti mesec prethodne godine, prosečna bruto zarada nominalno je veća za 6,2 odsto, a realno za 5 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 6,7 odsto nominalno, a za 5,5 odsto realno.

Najčešća (medijalna) bruto zarada iznosila je 52.779 dinara, dok je medijalna neto zarada iznosila 38.394 dinara, navodi RZS.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju
Next Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Zakon o ulaganjima: Projektni tim za svakog investitora

Sve jedinice lokalnih samouprava moraju do kraja marta da počnu primenu Zakona o ulaganjima koji je usvojen krajem prošle godine. Investitor pored poreskih olakšica i novčane pomoći može na zahtev da dobije stručnu

EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) emitovala je prvih 250 obveznica denominovinah u dinarima u vrednosti od 2,5 milijardi dinara, koje će biti iskorišćene za odobravanje dinarskih kredita, a

Banke i finansije 0 Comments

Apollo i AIK banka jedini predali ponude za Gorenjsku banku

Interes potencijalnih kupaca za Gorenjsku banku značajno je splasnuo, pišu slovenački mediji.

1 Comment

  1. Caca
    June 25, 15:39 Reply
    Ne znam odakle vam taj podatak . Ustvari znam , uzimate kao uzorke samo preduzeća koja isplačuju redovne , relativno veće plate . Što malo ne prošarate pa uzmete u obzir i sve one sa minimalnim zaradama ??? Bilo bi interesantno videti i taj podatak . Znam da se ne uklapa u trenutnu politiku ali je tačniji .

Leave a Reply