Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna neto zarada za april 2018. godine iznosila je 416 evra, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Prosečna zarada (bruto) obračunata za april 2018. godine iznosila je 67.901 dinar, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 49.117 dinara, navodi RZS.

U odnosu na isti mesec prethodne godine, prosečna bruto zarada nominalno je veća za 6,2 odsto, a realno za 5 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 6,7 odsto nominalno, a za 5,5 odsto realno.

Najčešća (medijalna) bruto zarada iznosila je 52.779 dinara, dok je medijalna neto zarada iznosila 38.394 dinara, navodi RZS.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju
Next Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kratka istorija američkih trgovinskih ratova

Istorija je puna trgovinskih ratova. U većini slučajeva, posledice su uglavnom ekonomske – trgovinske barijere se uspostave, a zatim slede odgovori.

Banke i finansije 0 Comments

Narodna banka Srbije zadržala referentnu kamatu na postojećih 4,0 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 4,0 odsto, saopštila je centralna banka.

Društvo 0 Comments

Tony Blair: Brexit bi mogao biti obustavljen

Izlazak Velike Britanije iz EU može biti obustavljen ukoliko zvaničnici evropskog bloka izraze spremnost da “izađu u susret” Londonu po pitanju zabrane slobodnog kretanja ljudi, ocenjuje bivši britanski premijer Tony

1 Comment

  1. Caca
    June 25, 15:39 Reply
    Ne znam odakle vam taj podatak . Ustvari znam , uzimate kao uzorke samo preduzeća koja isplačuju redovne , relativno veće plate . Što malo ne prošarate pa uzmete u obzir i sve one sa minimalnim zaradama ??? Bilo bi interesantno videti i taj podatak . Znam da se ne uklapa u trenutnu politiku ali je tačniji .

Leave a Reply