Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna neto zarada za april 2018. godine iznosila je 416 evra, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Prosečna zarada (bruto) obračunata za april 2018. godine iznosila je 67.901 dinar, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 49.117 dinara, navodi RZS.

U odnosu na isti mesec prethodne godine, prosečna bruto zarada nominalno je veća za 6,2 odsto, a realno za 5 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 6,7 odsto nominalno, a za 5,5 odsto realno.

Najčešća (medijalna) bruto zarada iznosila je 52.779 dinara, dok je medijalna neto zarada iznosila 38.394 dinara, navodi RZS.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju
Next Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

You might also like

Politika 0 Comments

Završene konsultacije o sastavu nove vlade, Vučić mandatar

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio je danas mandat za formiranje nove vlade nosiocu liste “Srbija pobeđuje” Aleksandru Vučiuću, jer ga je, kako je objasnio, uverio da ima većinu poslanika za

Društvo 1Comments

Kombi prevoz nastavlja sa radom, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti

Udruženje kombi prevoznika postiglo je dogovor sa Ministarstvom saobraćaja da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.

Najvažnije vesti 0 Comments

Fiskalni savet: Javne finansije Srbije i dalje daleko od dobrog stanja

Fiskalna konsolidacija u poslednjih godinu dana je zadovoljavajuća, jer jer deficit države trajno smanjen za više od milijardu evra, ocenio je danas Fiskalni savet i poručio da su pred novom

1 Comment

  1. Caca
    June 25, 15:39 Reply
    Ne znam odakle vam taj podatak . Ustvari znam , uzimate kao uzorke samo preduzeća koja isplačuju redovne , relativno veće plate . Što malo ne prošarate pa uzmete u obzir i sve one sa minimalnim zaradama ??? Bilo bi interesantno videti i taj podatak . Znam da se ne uklapa u trenutnu politiku ali je tačniji .

Leave a Reply