Gazprom: Spojićemo dve Koreje

Gazprom: Spojićemo dve Koreje

Ruska kompanija Gazprom obnovila je pregovore sa vlastima u Seulu o izgradnji gasovoda kojim bi se ruski gas dopremao do Južne Koreje kroz Severnu Koreju. 

Zamenik direktora Gazproma Vitaly Markelov pojasnio je da to nije nov projekat, budući da se o tome razmatralo još 2011. godine.

Ti pregovori su prekinuti nakon što su se odnosi Južne i Severne Koreje drastično pogoršali, ali je trenutna politička situacija omogućila da se ovaj projekat nastavi, kaže Markelov.

Gazprom i južnokorejski Koga su u septembru 2011. godine dogovorili izgradnju gasovoda kojim bi se ruski gas preko Severne Koreje dopremao do Južne Koreje.

Ukupna dužina gasovoda iznosila bi 1.100 kilometara, od kojih bi 750 trebalo da pređe preko teritorije Severne Koreje.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Jean-Claude Juncker: Trumpove tarife suprotne svakoj logici
Next Ruka spasa za Grčku: Rok za vraćanje duga produžen za 10 godina

You might also like

Kompanije 0 Comments

Alkaloid: Rast profita od 9% u prvih devet meseci 2017.

Kako je saopšteno iz kompanije, u prvih devet meseci ove godine ukupna konsolidovana prodaja iznosila je 107,9 mil EUR, što predstavlja povećanje za 8% u odnosu na isti period 2016.

Kompanije 0 Comments

Monsanto odbio Bayerovih 62 milijarde dolara

Ponudu vrednu 62 milijarde dolara poslatu od nemačkog farmaceutskog giganta Bayera, odbijena je od strane američke agrobiznis kompanije Monsanto.

Transport 0 Comments

Ferrari: Veća prognoza posle rekordnog kvartala

Nakon beleženja rekordne dobiti u trećem kvartalu od 113 miliona evra, što je 20 odsto više nego prošle godine, italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari NV povećao je danas prognozu zarade. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply