Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto nego juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0876 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila 1,21 milijardu, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona evra.

Dinar se prema evru nalazi na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači je za 3,1 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao danas za 0,3 odsto na 101,9139 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 1,6 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,0 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,7 posto.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Disney povećao ponudu za 21st Century Fox
Next Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

You might also like

Evropske berze: Tehnološki sektor podstakao rast berzi

Na evropskim berzama su u ponedeljak ujutro indeksi porasli, ponajviše zahvaljujući skoku cena akcija u tehnološkom sektoru nakon vesti da će japanski Softbank preuzeti britanski ARM Holding.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, skok dolara

Azijski su ulagači oprezni uoči novih makroekonomskih izveštaja koja će pokazati nastavlja li se usporavanje rasta u kineskoj ekonomiji ili se nazire preokret.

Dolar ojačao nakon tri sedmice slabljenja

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle sedmice ojačao, nakon tri sedmice slabljenja, što se najviše zahvaljuje rastu njegovog kursa prema evru i britanskoj funti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply