Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto nego juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0876 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila 1,21 milijardu, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona evra.

Dinar se prema evru nalazi na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači je za 3,1 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao danas za 0,3 odsto na 101,9139 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 1,6 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,0 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,7 posto.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Disney povećao ponudu za 21st Century Fox
Next Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

You might also like

Azijske berze: Investitori oprezni, očekuje se da Fed poveća kamatne stope

Na azijskim berzama se na početku nedelje trguje oprezno jer ulagači ne žele previše da rizikuju na početku nedelje u kojoj se očekuje povećanje kamata američke centralne banke i signali u koliko bi navrata u

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Libija i SAD glavni pokretači jeftinije nafte

Već ovog četvrtka u nekim nemačkim pokrajinama počinju letni školski praznici i tradicija je da i naftni koncerni svakako žele zaraditi koji milion evra više tako da baš u toj

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi, u fokusu energetski sektor

Na Wall Streetu su u četvrtak indeksi dostigli nove rekordne nivoe, nakon blagog pada dan pre, a najviše je skočio energetski sektor jer su cene nafte dostigle najviše nivoe u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply