Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar ojačao, srednji kurs 118,0876

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto nego juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0876 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila 1,21 milijardu, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona evra.

Dinar se prema evru nalazi na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači je za 3,1 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao danas za 0,3 odsto na 101,9139 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 1,6 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,0 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,7 posto.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Disney povećao ponudu za 21st Century Fox
Next Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

You might also like

Azijske berze: Berze pale, dolar skočio

Na azijskim berzama u petak su cene akcija znatno pale, kao i na Wall Streetu dan pre, dok je dolar ojačao jer bi američki Fed već u martu mogao povećati

Azijske berze: Indeksi porasli, trgovina oprezna

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, nakon dva dana pada, i pomerile se od najnižih nivoa u dve nedelje, no ulagači su oprezni jer rastu prinosi na obveznice,

Svetske berze 0 Comments

Pad cena nafte zbog većeg broja bušotina u SAD-u

Cene nafte pale su u ponedeljak na međunarodnim tržištima pod pritiskom prošlonedeljnog rasta broja aktivnih bušotina u SAD-u, no i dalje su nadomak najviših nivoa od sredine 2015.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply