Srednji kurs danas 118,1926 dinara za jedan evro

Srednji kurs danas 118,1926 dinara za jedan evro

 

Dinar će danas biti na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs će iznositi 118,1926 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 3,4 procenta. Od početka godine dinar je ojačao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče pao za 1,3 odsto, na 101,4181 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 2,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,4 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,3 posto. NBS je od početka godine kupila jednu milijardu i 180 miliona evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Oglašena i deveta prodaja imovine fabrike Spektar
Next Wall Street: S&P 500 porastao, Nasdaq rekordan

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Mešovite oscilacije indeksa

Na Wall Streetu su u sredu S&P 500 i Nasdaq indeks blago porasli, dok je Dow Jones oslabio pod pritiskom pada cena akcija banaka.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street blago porastao nakon dva dana pada

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija blago porasle, nakon dva dana oštrog pada, a trgovalo se oprezno jer je američki Fed poručio da očekuje jačanje inflacije, što znači da

Evropske berze nastavljaju svoj dvodnevni pad

Na evropskim berzama u sredu ujutro cene akcija su pale, drugi dan zaredom, a pod najvećim su pritiskom finansijski i trgovački sektor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply