Domaćinstvima nedostajalo 1.100 dinara mesečno

Domaćinstvima nedostajalo 1.100 dinara mesečno

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su 62.492 dinara u prvom kvartalu ove godine.

Sa druge strane, prosečni izdaci za ličnu potrošnju iznosili 63.620 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečni prihodi su, prema statistici, bili za 4,0 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine, a troškovi za ličnu potrošnju domaćinstava veći za 3,7 odsto.

Najveći udeo u mesečnim prihodima imala su primanja iz redovnog radnog odnosa – 48,7 odsto, penzije (32,3 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova (4,9 odsto), naturalna potrošnja (3,2 odsto), prihodi van redovnog radnog odnosa (2,6 odsto), primanja od socijalnog osiguranja (2,6 odsto), ostala primanja (3,0 odsto i prihodi iz ostalih izvora 2,7 odsto).

Najveći izdaci domaćinstava bili su za hranu i bezalkoholna pića sa udelom od 34 odsto, i za stanovanje, vodu, elektičnu energiju, gas i ostala goriva – 17,4 odsto.

Slede izdaci za transport sa učešćem od 9,3 odsto, za ostale lične predmete i ostale usluge 6,0 odsto, za komunikacije (5,4 odsto), za odeću i obuću (5,3 odsto), za rekreaciju i kulturu (4,5 odsto), za alkoholna pića i duvan (4,5 odsto), za zdravlje (4,4 odsto), za opremu za stan i tekuće održavanje (4,3 odsto), a 4,9 odsto čine izdaci za ostale grupe lične potrošnje.

Od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje u četvrtom kvartalu (2.214 za Srbiju), anketirano je 1.585 domaćinstava, odnosno 72 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous EU uvodi sandkicje SAD-u
Next Jorgovanka Tabaković ostaje guvernerka NBS

You might also like

Društvo 0 Comments

Francuska: Novi teroristički napad u Parizu, indetifikovan počinilac

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu.

Tema dana 0 Comments

Francuska: Macron i Le Pen u drugom krugu

Na predsedničkim izborima u Francuskoj, na osnovu 89,7 odsto prebrojanih glasova, centrista Emmanuel Macron osvojio je 23,7 odsto glasova, a kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen 21,9 odsto.

Društvo 1Comments

Eksplodirao magacin u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu danas je oko 13 i 45 eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply