Domaćinstvima nedostajalo 1.100 dinara mesečno

Domaćinstvima nedostajalo 1.100 dinara mesečno

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su 62.492 dinara u prvom kvartalu ove godine.

Sa druge strane, prosečni izdaci za ličnu potrošnju iznosili 63.620 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečni prihodi su, prema statistici, bili za 4,0 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine, a troškovi za ličnu potrošnju domaćinstava veći za 3,7 odsto.

Najveći udeo u mesečnim prihodima imala su primanja iz redovnog radnog odnosa – 48,7 odsto, penzije (32,3 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova (4,9 odsto), naturalna potrošnja (3,2 odsto), prihodi van redovnog radnog odnosa (2,6 odsto), primanja od socijalnog osiguranja (2,6 odsto), ostala primanja (3,0 odsto i prihodi iz ostalih izvora 2,7 odsto).

Najveći izdaci domaćinstava bili su za hranu i bezalkoholna pića sa udelom od 34 odsto, i za stanovanje, vodu, elektičnu energiju, gas i ostala goriva – 17,4 odsto.

Slede izdaci za transport sa učešćem od 9,3 odsto, za ostale lične predmete i ostale usluge 6,0 odsto, za komunikacije (5,4 odsto), za odeću i obuću (5,3 odsto), za rekreaciju i kulturu (4,5 odsto), za alkoholna pića i duvan (4,5 odsto), za zdravlje (4,4 odsto), za opremu za stan i tekuće održavanje (4,3 odsto), a 4,9 odsto čine izdaci za ostale grupe lične potrošnje.

Od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje u četvrtom kvartalu (2.214 za Srbiju), anketirano je 1.585 domaćinstava, odnosno 72 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous EU uvodi sandkicje SAD-u
Next Jorgovanka Tabaković ostaje guvernerka NBS

You might also like

Društvo 0 Comments

Bivši radnici Staklare traže preispitivanje stečaja i socijalni program

Bivši radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu traže od Apelacionog suda da preispita odluku o stečaju, a od države socijalni program, rečeno je na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata opštine

Najvažnije vesti 0 Comments

MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa, srpskog biznismena Miodraga Kostića, i američka Stratex Grupa objavili su danas partnerstvo čiji je cilj realizacija zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti

Politika 0 Comments

Gulen: Vojni udar u Turskoj je možda izrežiran

Imam Fetulah Gulen koji živi u SAD, a čije pristalice su turske vlasti okrivile za neuspeli puč, u subotu je izjavio da je pokušaj vojnog udara možda bio izrežiran, javlja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply