Albanci grade autoput prema Ulcinju

Albanci grade autoput prema Ulcinju

Albanske vlasti odlučile su da grade auto-put na relaciji Šenđi-Velipolje.

Sudeći po video animaciji koju je na svom Facebook profilu objavio albanski premijer Edi Rama, trasa puta bi se spojila i sa Ulcinjom.

Na video snimku koji panoramski prikazuje plan puta može se videti da je zamišljena i izgradnja mosta preko reke Bojane.

Most je planiran tačno pored račvanja reke nadomak Ulcinja.

Velipolje je inače maleni tursitički grad u Albaniji udaljen svega 19 kilometara od Ulcinja, a sledi odmah u produžetku Velike Plaže.

Put bi bio dužine 66,3 kilometra.

Ukoliko bi se, po planu, ovaj put izgradio to bi bila odlična prilika za razvoj turizma i ekonomije, samim tim jer bi Ulcinj bio direktno spojen sa Grčkom i Albanijom.

Kako je najavljeno, izgradnja puta bi trajala do 2020. godine.

“Dugo očekivani autoput bi smanjio putovanje na samo sat vremena, a uz to bi razvili elitni turizam, ekonomiju i zapošljavanje ljudi na celom ovom području”, napisao je Edi Rama na Facebooku.

Izvor: GdeInvestirati/CdM
Previous Kina sve ozbiljnije preti: Sve dogovore ćemo poništiti
Next Skaču rate stambenih kredita u Srbiji

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

U pokušaju da električni automobili budu dostupni većem broju ljudi, kompanija Tesla počela je prodaju sedan “Model S” automobila po nižoj ceni od prethodog modela, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanije 0 Comments

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

U prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, kineska kompanija C CEC C započela je danas radove na rekonstrukciji pruge Rasputnica “G” – Rakovica – Resnik u dužini od 7,5

Kompanije 0 Comments

Tesla motors priprema novi tajni projekat

Tesla motors radi na novom projektu i najverovatnije ćemo ove nedelje objaviti detalje, izjavio je izvršni direktor te kompanije Elon Musk.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply