Poljski LOT uspostavio direktnu liniju do Podgorice

Poljski LOT uspostavio direktnu liniju do Podgorice

Inauguracionim letom,aviokompanija LOT je obeležio uspostavljanje redovne linije između Varšave i Podgorice.

Poljska aviokompanija će tokom cele godine obavljati čak šest letova nedeljno, modernim avionom tipa Embraer.

Putnici iz Crne Gore će od sada uživati u povoljnostima direktnih letova  do Varšave, kao i u transferu do drugih destinacija u okviru razgranate mreže aviokompanije LOT koja broji preko 95 konekcija, odnosno do LOT-ovih destinacija u SAD-u ili Kanadi.

Letovi na liniji Varšava – Podgorica obavljaće se svakog dana izuzev sredom. Polazak LOT-ovih Embraera sa aerodroma Šopen u Varšavi planiran je  za 13:45, a dolazak u Crnu Goru u 15:55 sati ponedeljkom, utorkom i petkom.  Poletanje iz Podgorice je planirano za 16:35, a sletanje u Varšavu za 18:45 sati. Svakog četvrtka, subote i nedelje, poletanje iz Varšave je planirano u 10:25, a sletanje u Podgoricu 12:35 časova. Povratni let za Varšavu je četvrtkom, subotom i nedeljom, planiran u 13:15, a sletanje u poljsku prestonicu u 15:25.

Letovi na liniji sa Podgoricom obavljaće se avionima tipa Embraer 170 i 175. U zavisnosti od tipa aviona, kapacitet  je 70 – 82 sedišta, uz tri raspoložive klase putovanja – biznis, ekonomska plus klasa i ekonomska klasa.

“Naši putnici su već prošlog leta uživali povoljnosti direktne linije između Podgorice i Varšave, koja je bila sezonskog karaktera. Uočili smo rast tražnje za letovima prema i iz Crne Gore koja se ne zadržava samo na periodu trajanja sezone. Srećni smo da sada, tokom cele godine, na našim letovima možemo dočekivati putnike iz oba pravca. Zadovoljstvo nam je da putnicima iz Crne Gore otvorimo široke mogućnosti  koje pružaju LOT-ovi najkomforniji redovni letovi prema daljim destinacijama u Zapadnoj Evropi, Skandinaviji, kao i našim habovima u SAD-u i Kanadi. Sa druge strane, uspostavljanje reodne linije sa šest letova nedeljno će znatno pospešiti promet turista  u Podgorici i zemlji.   Takođe, ovo je još jedan korak ka daljem osnaživanju LOT-a na Balkanu. Uveren sam da ćemo novom ponudom ispuniti očekivanja poslovnih putnika i turista”,  Adrian Kubicki, direktor za korporativne komunikacije LOT-a.

“Poljska kompanija LOT je još jedna od kompanija u nizu, koja se nakon uspešnih sezonskih letova,odlučila na uspostavljanje redovne linije ka Crnoj Gori. Tome je značajno doprinela naša poslovna politika i stimulativna šema koju imamo za sve nove kompanije. Suvišno je govoriti koliko je poljsko tržište važno za crnogorski turizam a broj letova koje će LOT imati dovoljno govori o interesovanju za našu zemlju. Istakao bih ipak da je uspostavljanje ove linije važno i za naše građane koji će moći preko LOT-a da stižu do brojnih svetskih destinacija. Nastavićemo da širimo mrežu naših poslovnih partnera i na taj način doprinosimo crnogorskom turizmu.”,rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Skok cena stanova, u Beogradu kvadratni metar 2.200 evra
Next Sedam gradova koji nude novac samo da biste živeli u njima

You might also like

Turizam 0 Comments

Srbija: Deset banja ide na prodaju od januara

Vlada je dala rok svim stranama da reše imovinsko-pravne sporove oko srpskih lečilišta. Okončanje sudskih procesa do početka godine, čeka se odluka o modelu privatizacije.

Kompanije 0 Comments

Ivica Todorić prodao Kozmo

Između firme Müller trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. , u vlasništvu Ivice Todorića, potpisan je Ugovor kojim će Müller preuzeti trgovinu koje je Konzum obavljao u specijalizovanim prodavnicama pod

Transport 0 Comments

BMW investira još 600 miliona dolara u fabriku u Južnoj Karolini, posao za 1.000 ljudi

Kompanija BMW planira da uloži još 600 miliona dolara u svoju fabriku u američkoj saveznoj državi Južna Karolina.  

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply