Otvorena fabrika vode Duboka

Otvorena fabrika vode Duboka

Godinu dana nakon kupovine vode Duboka, kompanija Anđelković Al je svečano otvorila novu fabriku vode.

Po rečima vlasnika i direktora kompanije Zorana Anđelkovića fabriku nije želeo da stavi u pogon dok u potpunosti ne bude spremna.

Tokom proteklih godinu dana kompanija Anđelković Al je preduzela sve neophodne mere za podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti fabrike vode Duboka, kao i pripreme za kvalitetan i bezbedan rad.

U obezbeđenje vrhunske opreme i najnovije tenologije punjenja vode Anđelković AL je investirao oko 120 miliona dinara.

Zahvaljujući toj investiciji u fabarici su kompletirane tri linije za flaširanje voderenomiranih italijanskih proizvođača – kompanije Prokomak, Sipa I Ferari na kojima se i primenjuje savremena tehnologija flaširanja.

Prirodna mineralna voda Duboka izvire na obroncima Homoljskih planina, u Neresnici, u ekološkom okruženju na dubini od 282 m, gde su izvorišta stara čak i preko 20.000 godina.

Voda Duboka dolazi iz samoizlivajućih izvora i zahvaljujući njenom vrhunskom prirodnom kvalitetu, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ona se ne prerađuje već se u fabrici samo sprovodi preventivna UV sterilizacija i mikrofiltracija.

Duboka spada u red najboljih mineralnih voda Srbije, a za to su, osim darovite prirode, zaslužni i u fabrici uvedeni najviši standardi kvaliteta u oblasti bezbednosti hrane – ISO 9001; ISO 22000; ISO 14001 i ISO 18001.

Rezultati ispitivanja koje je izvršio Institut za rehabilitaciju iz Beograda (novembar 1991 god.) pokazali su da ova prirodna mineralna voda pripada kategoriji kalcijum-hidrokarbonantnih mineralnih voda.

Ona ne sadrži opterećujuće elemente u visokim koncentracijama, prevashodno natrijum, čija je uloga u organizmu da zadržava tečnost.

Odlikuje se značajnim prisustvom mikroelemenata među kojima treba istaći esencijalne elemente (Fe, Cu, Zn, Co, Mn, Cr, Se i F) koji svojim prisustvom podižu kvalitet ovoj vodi.

Ovakav mineralani sastav vode nema ni jedna druga voda na tržištu Srbije, a značajan je jer doprinosi dobrom zdravstvenom stanju i poboljšanom odvijanju brojnih funkcija gastrostinalnih organa, urinarnih organa kao I samog organizma.

Kapacitet punionice je od 8.000 do 15.000 flaša na sat i zavisi od formata flaša. Mineralna voda Duboka se na tržište plasira u pet ambalaži formata 0,25 lit, 0,33 lit., 0,5 lit., 1.5 lit., 2,0 lit., balonima od 6.6 lit., kao i u staklenoj ambalaži formata 0.375 lit., 0.80 lit. Duboka je voda prijatnog specifičnog ukusa i može se konzumirati u neograničenim količinama.

Po rečima Anđelkovića cena vode Duboka pristupačna je svim kategorijama kupaca.Biznis planom fabrike vode branda Duboka predviđeno je da se u narednom periodu voda plasira na domaćem i na inostranom tržištu.

Sa jednim brojem inostranih kompanija su već potpisani ugovori, a sa novim kupcima se pregovara.U fabrici je trenutno zaposleno 10 radnika, a očekuje se da će ih u narednoj godini biti zaposleno najmanje 20 ljudi.

Fabrika vode Duboka ima izuzetan značaj za žitelje Opštine Kučevo i to ne samo ekonomsko – društveni, već i emotivni. Zahvaljujući uloženim sredstvima u modernizaciju i razvoj fabrike stvorena je mogućnost za veće zapošljavanje i bolji životni standard Kučevljana.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Azijske berze: Tehnološki sektor predvodio rast
Next Uspostavlja se direktan let između Podgorice i Barselone?

You might also like

Industrija 0 Comments

Rast prihoda Jedinstva 80 odsto u prvih šest meseci

Jedinstvo Sevojno objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine, koji ukazuju na povećan obim poslovanja dok je profit ostvaren na simboličnom nivou.

Skype Meetings – kolaborativni alat za mala preduzeća

Microsoft je predstavio Skype Meetings, novi alat za audio i video konferencije koji je specifično dizajniran za mala preduzeća i u osnovi predstavlja ogoljenu verziju Skype for Business rešenja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Top 15 najvećih srpskih izvoznika

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvih pet meseca ove godne bila je 1,9 milijardi evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply