Beogradska berza: Dominirao Energoprojekt Entel

Beogradska berza: Dominirao Energoprojekt Entel

Indeksi Beogradske berze završili su danas trgovanje sa mešovitim rezultatom, a na tržištu akcija je najveće interesovanje investitora vladalo za hartijama preduzeća Energorpojekt Entel.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 17 miliona dinara (144 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je pao za pola procenta na 740,88 poena, dok je BELEXline ojačao za 0,1 odsto na 1.548,38 poen.

Najveći promet su danas zabeležile akcije Energoprojekt Entela, u iznosu od 13,5 miliona dinara. Hartije ovog preduzeća za projektovanje i upravljanje projektima u oblasti energetike, vodosnabdevanja, telekomunikacija i zaštite životne sredine istrgovane su po ceni 13.804 dinara, zanemarljivo višoj nego na prethodnom trgovanju.

Akcije Naftne industrije Srbije su oslabile za 0,7 odsto, na 724 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,5 miliona dinara, dok je Jubmes banka bila dobitnik dana sa skokom cene od 6,7 procenata na 8.000 dinara, uz trgovanje vredno oko 0,4 miliona dinara.

Prioritetne akcije Komercijalne banke su se zadržale na nivou od 750 dinara, uz promet od četvrt miliona dinara, a proizvođač grejnih tela i štednjaka iz Vranja, Alfa plam, isprometovan je za 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 35.000 dinara.

Gornjomilanovački Metalac je pao za 1,8 procenata, zaključivši trgovanje na cenovnom nivou od 2.000 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion, a među gubitnicima je bio i bečejski Sojaprotein čija se vrednost spustila za 1,0 odsto na 198 dinara po akciji, uz neveliko trgovanje.

Aerodrom “Nikola Tesla” je, uz slab promet, takođe okončao trgovanje u minusu od 0,7 posto u odnosu na juče, na nivou od 1.658 dinara.

Snažno trgovanje na MTP tržištu zabeležile su akcije Poljoprivrednog dobra Zaječar, koje su isprometovane za 0,9 miliona dinara po nepromenjenoj cenu od 7.500 dinara u odnosu na prethodnu trgovinsku sesiju.

Strani investitoru su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 24 odsto, pri čemu u kupovini sa 9,48 procenata, a u prodaji sa 38,6 odsto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srednji kurs 118,1771 dinara za jedan evro
Next Wall Street pod pritiskom političke krize u Italiji

You might also like

Wall Street i dalje nestabilan, indeksi pali

Na Wall Streetu su u sredu indeksi berza pali, nakon vrlo nesigurnog trgovanja i velikih oscilacija cena akcija, dok se tržište pokušava oporaviti od oštrog pada početkom nedelje.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprez zbog poruka Feda

U osam od 10 sektora S&P 500 indeksa cene su akcija juče pale, što je najviše posledica zabrinutosti ulagača da bi američka centralna banka uskoro mogla povećati ključne kamatne stope.

Evropske berze: FTSE indeks dostigao novi rekordni nivo

Na evropskim berzama cene akcija danas su porasle, najviše u automobilskom sektoru, pri čemu je londonski FTSE dostigao novi rekordni nivo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply