Christine Lagarde: Treba preispitati sankcije Rusiji

Christine Lagarde: Treba preispitati sankcije Rusiji

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde izjavila je da je neophodno preispitati situaciju koja je nastala usled sankcija Rusiji.

Nastupajući na plenarnoj sednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, Lagarde je govorila o sankcijama Iranu i primetila da je došlo vreme da se preispita sankcioni režim u celini.

“Što se tiče sankcija koje su primenjivane protiv ruskih fizičkih lica, nije jasno da li su one usmerene neposredno protiv njih, protiv imovine njihovih kompanija, protiv njihovih kompanija ili nekih holdinga, ili protiv neke velike teritorije koje su u sastavu njihove korporativne imperije. To je realan problem poverenja koje ne postoji, a to treba rešavati“, rekla je Christine Lagarde.

Američke vlasti su u više navrata produžavale i proširivale sankcije protiv Rusije. U aprilu su na crni spisak uneta imena 24 čoveka, među kojima su biznismeni i činovnici, kao i 14 kompanija. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 24. do 26. maja, podseća Sputnik.

Izvor: GdeInvestirati/B92, Sputnik
Previous Dinarska štednja u bankama utrostručena u poslednjih šest godina
Next Velika potražnja za sušenim ljuskama kafe

You might also like

Geopolitika

Brexit će svaku britansku porodicu koštati 1.000 funti godišnje

Domaćinstva u Velikoj Britaniji mogla bi ostati bez 1.ooo funti godišnje zbog trgovinskih prepreka uzrokovanih Brexitom, stoji u izveštaju globalne konsultantske kompanije Oliver Wyman.

Makroekonomija

NBS: Devizne rezerve Srbije porasle na 9,8 milijardi evra

Narodna banka Srbije (NBS) danas je saopštila da su na kraju novembra devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile 9,8 milijardi evra, što je 111,2 miliona evra više nego u oktobru.

Najvažnije vesti

EU: Davanje statusa tržišne ekonomije Kini je “neodrživo”

Evropska unija je saopštila da bi odluka o dodeli statusa tržišne ekonomije Kini u okviru Svetske trgovinske organizacije bila neodrživa, zbog potencijalnog gubitka radnih mesta u Evropi, naročito u sektoru