Kurs bez bitnijih promena, srednji kurs 118,2327

Kurs bez bitnijih promena, srednji kurs 118,2327

Dinar će vredeti prema evru približno isto kao prethodnog dana i zvanični srednji kurs iznosi 118,2327 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 3,9 procenta. Od početka godine dinar je ojačao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,2 procenta na 100,7608 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 4,0 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 8,4 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 1,6 posto.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 920 miliona evra i prodala 180 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD
Next Od danas na snazi GDPR

You might also like

Wall Street: Indeksi podstaknuti energetskim i tehnološkim sektorom

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle, najviše u energetskom i tehnološkom sektoru, dok se zdravstveni sektor našao pod pritiskom nakon što je novoizabrani predsednik Donald Trump prozvao farmaceutske

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Ulagači na oprezu, stagnacija indeksa

Na evropskim berzama u utorak ujutro trguje se oprezno jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekoliko kompanija, a pod pritiskom su i akcije banaka.

Beogradska berza: Skroman promet, indeksi u blagom plusu

Jučerašnji trgovački dan doneo je veoma skroman promet i blagi rast tržišta akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply