Srednji kurs 118,22 dinara za evro

Srednji kurs 118,22 dinara za evro

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće danas 118,22 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,0 procenta. Od početka godine dinar je ojačao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao juče za 0,6 procenata na 100,9825 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 4,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 8,9 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 1,8 posto.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 920 miliona evra i prodala 180 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zorana Mihajlović: Dubai Port World želi da gradi novu luku u Srbiji
Next Wall Street: Indeksi porasli nakon objave zapisnika Fed-a

You might also like

Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, Fitofarmacija među gubitnicima

Neznatan rast tržišta i solidan promet koji su podržale državne obveznice u ponedeljak su obeležili trgovanje na Beogradskoj berzi.

Azijske berze: Kineska ekonomija razlog za brigu

Na azijskim berzama cene akcija u petak su pale, dok se kurs dolara prema jenu kreće oko najnižih nivoa u 17 meseci jer se ulagači, zbog zabrinutosti u vezi globalne ekonomije i finansijskog

Evropske berze: Berze podstaknute poslovnim rezultatima kompanija

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija su porasle, treći dan zaredom, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija i banaka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply