Oporavak tržišta kriptovaluta, bitcoin 8.500 dolara

Oporavak tržišta kriptovaluta, bitcoin 8.500 dolara

Tržište kriptovaluta je prekjuče palo za 9 milijardi dolara nakon što je pokazalo povećanje vrednosti od 30 milijardi dolara, sa 370 na 400 milijardi dolara.

Cena bitcoina se trudila da premaši nivo od 8.500 dolara tokom jučerašnjeg dana, čak i nakon što je 13. maja premašila 8.700 dolara.

Tržište je počelo da se oporavlja pošto je cena bitcoina porasla na 8.500 dolara, a tokeni poput ontology (ONT) zabeležili su dobit od 20 do 30 procijenta, ali tržište nije uspelo da održi dinamičnost na vrednosti od 400 milijardi dolara. Mnogi trgovci veruju da će Blockchain Week u Njujorku pomoći da se cena bitcoina oporavi i da se tržište povrati. Tokom protekle sedmice, tržište nije uspelo da zabeleži bilo kakav veliki pokret na gore, i ako cena bitcoina ostane ispod nova od 8.500 dolara, verovatno je da će druge velike kriptovalute i tokeni nastaviti da padaju tokom čitave sedmice. Međutim, ako bitcoin može da obezbedi nivo podrške od 8.800 dolara i krene ka 9.500 dolara do kraja sedmice, tržište kriptovaluta može da doživi rast obima i priliv novog kapitala. Obim tržišta se već povećao na oko 21 milijardu dolara, što je za više od 5 milijardi dolara od 11. maja. U zavisnosti od obima, bitcoin cena bi mogla da se oporavi i kreće se prema nivou od 8.800 dolara ili testira nivo otpora od 8.000 dolara kratkoročno, piše CCN.

Bitcoin se u trenutku pisanja članka na platformi Coindeska kretao oko 8.720 dolara.

Druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, ethereum, uspeva da se odupre dnevnim padovima sa određenom snagom, ali samo kako bi naišao na neku prepreku jer rast nema dovoljno snage da ga gurne na još više nivoe. ETH/USD je juče uveče trgovao sa 731,55 dolara nakon što je pre toga dostigao dnevnu najnižu vrednost od 685,12 dolara, ranije u toku dana.

Danas se kretao oko 730 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous EU uvela nove sankcije Rusiji
Next 25 zemalja sa najviše milijardera

You might also like

Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Silazni trend na beogradskom tržištu kapitala u četvrtak je nastavljen, uz skroman promet akcija.

Najvažnije vesti 0 Comments

Da li je cena brent sirove nafte u preuranjenom skoku?

Tržište nafte pogađaju neke slabosti iz prošlosti, ističe u svojoj analizi direktor sektora strategije trgovine berzanskim robama u Saxo Banci Ole Hansen i pita se da li je do toga

Da li je zlato precenjeno ili podcenjeno – niko ne zna

Dok jedni analitičari veruju da je vrednost zlata precenjena 46%, drugi smatraju da je žuti plemeniti metal podcenjen 35 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply