Inflacija u Venecueli srušila berzu

Inflacija u Venecueli srušila berzu

Inflacija u Venecueli je dostigla toliko visok nivo da je srušila berzu, prenose svetski mediji.

Regulatori moraju da nađu način da „skinu“ tri nule sa cena akcija na berzi jer kompjuteri ne mogu da izdrže rast vrednosti lokalnih akcija.

Tamošnja vlada moraće da pokrene postupak denominacije bolivara mesec dana ranije nego što je najavila.

Foto: Bloomberg

Foto: Bloomberg

Ta zemlja ima najveću stopu inflacije na svetu s godišnjom stopom od 15,57 odsto. Juče, mesečna stopa inflacije je 167 odsto, zbog čega je ta latinoamerička država na listi najvećih hiperinflacija u istoriji.

Vrednost njihove valute u odnosu na dolar pala je skoro 100 odsto poslednjih godina, a indeks Karakas samo ove godine porastao je za 1.584 odsto.

Međutim, toliki rast nema veze s poverenjem u venecuelanske kompanije već je reč o očajničkom ulaganju u akcije u nadi da će zaštititi svoju imovinu usled pada bolivara i hiperinflacije.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Amazon: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
Next Najveće svetske ekonomije u 2018.

You might also like

Evro ojačao, zlato poskupelo, nafta pala

Vrednost američkog dolara na svetskim valutnim tržištima u utorak je oslabila jer najnoviji podaci o poslovnoj aktivnosti u oblasti usluga u SAD prete da odlože planove Fed-a o povećanju kamata.

Oštar pad na Wall Streetu

Cene akcija na Wall Streetu oštro su pale jer su prinosi na američke obveznice dostigli najviše nivoe u četiri godine, pa neke kompanije već upozoravaju na rast troškova kreditiranja.

Produktna berza: Trgovina primarnih poljoprivrednih proizvoda sa klauzulom „gratis lager“

Ovu nedelju na „Produktnoj berzi“ karakteriše trgovina primarnih poljoprivrednih proizvoda sa klauzulom „gratis lager“ od 30 do 45 dana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply