Jahorina ekonomski forum 3. i 4. maja

Jahorina ekonomski forum 3. i 4. maja

Regionalna saradnja biće u fokusu trećeg Jahorina ekonomskog foruma, koji će biti održan 3. i 4. maja na Jahorini.

Forum, pod nazivom “Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja Jugoistočne Evrope (JIE)” okupiće oko 100 predavača i 400 delegata, gostiju i predstavnika medija, na čijoj agendi će se naći teme kao što su regionalni infrastrukturni projekti, radna snaga kao resurs koji svima nestaje, uklanjanje necarinskih barijera, turizam i avio-saobraćaj kao šanse regiona, efikasna e-uprava, novi projekti iz oblasti energetike u regionu i brojnim drugim, najavljuju organizatori.

Forum organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske (SWOT) u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Drago mi je što iskustvom koje imamo u organizaciji Kopaonik biznis foruma, koji traje već 25 godina, možemo da pomognemo da Jahorina ekonomski forum bude kvalitetno pripremljen”, izjavio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Izvršni direktor SWOT-a Saša Grabovac je podsetio da su dosadašnja dva foruma izazvala veliku pažnju stručne i šire javnosti, i izrazio očekivanje da će predstojeći forum u svim segmentima nadmašiti do sad održane.

Medju panelistima na ovogodišnjem forumu biće i predstavnik Medjunarodnog monetarnog fonda Nadem Ilahi, direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Jan Braun, direktorka regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, gradonačelnik Banjaluke Igor Radoičić, ali i brojni predstavnici iz Srbije – Aleksandar Vlahović, predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež, Dragana Ilić iz NALEDa, direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević i poznati srpski reditelj Emir Kusturica.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Grčkoj nije potreban novi kredit
Next Atlantic Grupa: Prvi kvartal u znaku rasta prihoda i profitabilnosti

You might also like

Geopolitika 0 Comments

AFP: Donald Tramp svojim ponašanjem napravio haos na samitu NATO

Nediplomatsko ponašanje predsednika SAD Donalda Trampa na NATO samitu u Briselu nanelo je težak udarac alijansi, ocenjuje AFP dodajući da su nade da će Tramp na ovom skupu pokazati svoju

Tema dana 0 Comments

Odbijen zahtev za ponavljanje parlamentarnih izbora

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici odbacila osam prigovora, podnetih zbog nepravilnosti prilikom glasanja na 14 biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji.

Politika 0 Comments

Makedonija: Albanci se pridružuju protestima opozicije, EU preti sankcijama, zemlja pred rasulom

Protestima opozicije koji već danima traju u Makedoniji sutra će se pridružiti, prvi put, i pripadnici Albanaca u Makedoniji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply