Jahorina ekonomski forum 3. i 4. maja

Jahorina ekonomski forum 3. i 4. maja

Regionalna saradnja biće u fokusu trećeg Jahorina ekonomskog foruma, koji će biti održan 3. i 4. maja na Jahorini.

Forum, pod nazivom “Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja Jugoistočne Evrope (JIE)” okupiće oko 100 predavača i 400 delegata, gostiju i predstavnika medija, na čijoj agendi će se naći teme kao što su regionalni infrastrukturni projekti, radna snaga kao resurs koji svima nestaje, uklanjanje necarinskih barijera, turizam i avio-saobraćaj kao šanse regiona, efikasna e-uprava, novi projekti iz oblasti energetike u regionu i brojnim drugim, najavljuju organizatori.

Forum organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske (SWOT) u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Drago mi je što iskustvom koje imamo u organizaciji Kopaonik biznis foruma, koji traje već 25 godina, možemo da pomognemo da Jahorina ekonomski forum bude kvalitetno pripremljen”, izjavio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Izvršni direktor SWOT-a Saša Grabovac je podsetio da su dosadašnja dva foruma izazvala veliku pažnju stručne i šire javnosti, i izrazio očekivanje da će predstojeći forum u svim segmentima nadmašiti do sad održane.

Medju panelistima na ovogodišnjem forumu biće i predstavnik Medjunarodnog monetarnog fonda Nadem Ilahi, direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Jan Braun, direktorka regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, gradonačelnik Banjaluke Igor Radoičić, ali i brojni predstavnici iz Srbije – Aleksandar Vlahović, predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež, Dragana Ilić iz NALEDa, direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević i poznati srpski reditelj Emir Kusturica.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Grčkoj nije potreban novi kredit
Next Atlantic Grupa: Prvi kvartal u znaku rasta prihoda i profitabilnosti

You might also like

Društvo 0 Comments

Lord Jacob Rothschild: Biće nam sve gore

Lord Jacob Rothschild upozorio je da će situacija u svetskoj ekonomiji biti sve gora. Najteže će biti zemljama u razvoju.

Politika 0 Comments

U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

Danas će se u Astani, glavnom gradu Kazahstana održiati Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

Društvo 0 Comments

Kongres menadžera iz 20 zemalja

U Budvi će se održati kongres menadžera kompanija iz 20 zemalja što će dovesti do realizacije novih projekata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply