Srednji kurs 118,1870 dinara za evro

Srednji kurs 118,1870 dinara za evro

 

Narodna banka Srbije je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 20 miliona evra, pa je dinar prema evru biti na približno istom nivou kao prethodnog dana i zvanični srednji kurs iznosi 118,1870 dinara za evro, objavila je NBS.

Dinar je jači prema evru za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,5 procenata. Od početka godine dinar je porastao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao za 0,4 odsto na 96,6923 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,8 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 17,6 procenata, a od početka godine je ojačao za 2,5 odsto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine, uključujući i ovu intervenciju, ukupno 700 miliona evra i prodala 180 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Makedonija: Prosečna februarska plata 374 evra
Next Azijske berze: Indeksi porasli, trgovina oprezna

You might also like

Oprezna trgovina na evropskim berzama, indeksi u blagom porastu

Na evropskim berzama u petak ujutro trguje se oprezno, a indeksi su blago porasli zahvaljujući dobicima u bankarskom sektoru.

Wall Street: S&P 500 indeks na najnižem nivou od marta

Ulagači se plaše viših kamata koje zauzdavaju inflaciju, ali isto tako ograničavaju rast ekonomije i smanjuju likvidnost na tržištima akcija.

Produktna berza: Kukuruz i dalje najatraktivniji

Kukuruz je i dalje najatraktivnija roba u berzanskom trgovanju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply