Srednji kurs 118,1806 dinara za evro

Srednji kurs 118,1806 dinara za evro

Dinar je ostao na približno istom nivou prema evru kao prethodnog dana i zvanični srednji kurs danas iznosi 118,1806 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,6 procenata. Od početka godine dinar je porastao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je mirovao na nivou od 95,5226 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 20,7 procenata, a od početka godine je ojačao za 3,8 odsto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 680 miliona evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous 11 srećnika će besplatno putovati godinu dana i biti plaćeni za to
Next Wall Street: Pad akcija u potrošačkom i tehnološkom sektoru

You might also like

Azijske berze: Ulagači oprezni na kraju kvartala

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno, dok je dolar ojačao u odnosu na korpu valuta nakon podataka koji pokazuju da američka ekonomija raste brže nego što se pre

Svetske berze pale drugu nedelju zaredom

Pad cena akcija drugu nedelju zaredom posledica je niza podataka koji pokazuju da rast globalne ekonomije usporava.

Beogradska berza: Bankarski sektor dobitnik dana

Početak trgovačke nedelje na beogradskom tržištu kapitala obeležilo je skromno trgovanje uz blagi rast berzanskih indeksa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply