Srednji kurs 118,1806 dinara za evro

Srednji kurs 118,1806 dinara za evro

Dinar je ostao na približno istom nivou prema evru kao prethodnog dana i zvanični srednji kurs danas iznosi 118,1806 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,6 procenata. Od početka godine dinar je porastao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je mirovao na nivou od 95,5226 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 20,7 procenata, a od početka godine je ojačao za 3,8 odsto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 680 miliona evra i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous 11 srećnika će besplatno putovati godinu dana i biti plaćeni za to
Next Wall Street: Pad akcija u potrošačkom i tehnološkom sektoru

You might also like

Svetske berze: Indeksi pali zbog zabrinutosti ulagača u vezi sudbine porezne reforme u SAD-u

Na svetskim berzama prošle nedelje su cene akcija pale, drugu nedelju zaredom, što je posledica zabrinutosti ulagača u vezi sudbine porezne reforme u SAD-u.

Evro porastao iznad 1,07 dolara, funta beleži najveći dnevni dobitak od 2009. godine

Raspoloženje na finansijskim tržištima u utorak se kretalo od zebnje,  do uzdaha olakšanja nakon govora britanske premijerke Tereze Mej o detaljima Brexita.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Rudarski i energetski sektor podstakli berze

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su porasle, drugi dan zaredom, što se najviše zahvaljuje jačanju rudarskog i energetskog sektora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply