Beogradska berza: Najtrgovanija akcija NIS-a

Beogradska berza: Najtrgovanija akcija NIS-a

Malaksala aktivnost investitora obeležila je jučerašnje trgovanje na domaćem tržištu akcija, uz različito kretanje indeksa Beogradske berze.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,7 miliona dinara (40 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za 0,4 odsto na 737,39 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,3 posto na 1.565,47 poena.

Najtrgovanija akcija i jedina koja je zabeležila sedmocifren promet bila je Naftna industrija Srbije. Hartije ovog preduzeća su isprometovane za 1,2 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 717 dinara, nižoj za 1,0 odsto u odnosu na prethodnu trgovačku sesiju.

Beogradsko preduzeće za promet robe i usluga Rimex ostvarilo je trgovanje u iznosu od gotovo 0,5 miliona dinara, uz rast cene od 0,6 posto na 1.310 dinara.

Prioritetne akcije Komercijalne banke zaključile su trgovanje na nivou od 820 dinara, izgubivši 5,7 procenata vrednosti, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, a oslabile su i obične akcije ove bankarske kuće, koje su se spustile za pola procenta na 1.800 dinara uz neveliki promet.

Aerodrom “Nikola Tesla” je blago porastao do cenovnog nivoa od 1.652 dinara, uz trgovanje od 0,2 miliona dinara, a akcije “Filip Morisa” su, uz skok cene od 1,6 procenata na 3.100 dinara, istrgovane za 0,1 milion dinara.

Dobitnik dana je bila Jubmes banka, koja je uzletela za 13,4 procenta na 7.700 dinara, uz skroman promet, a nasupot tome, Impol Seval iz Sevojna se stropoštao za 5,8 odsto na 3.200 dinara, uz zanemarljivu realizaciju.

Među gubitnicima je bio i bečejski Sojaprotein, čije su akcije, uz slabo trgovanje, pale za 1,3 procenta na nivo od 235 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 9,0 odsto, pri čemu u kupovini sa 9,45 procenata, a u prodaji sa 8,64 posto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ovo su najbolji gradovi za rad i život
Next Srednji kurs danas 118,2363 dinara za evro

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Investitore brinu američke najave

Na azijskim berzama se u četvrtak indeksi kreću oko najviših nivoa u istoriji, no trguje se oprezno jer se ulagači plaše protekcionizma američkih vlasti, dok je vrednost dolara prema korpi valuta

Beogradska berza: Dominacija Energoprojekta, Belex oslabio

Prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi je protekao u dominaciji akcija Energoprojekt holdinga (ENHL) i uz blagi pad tržišta.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle, dolar jači

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija porasle, kao i dan pre na Wall Streetu, jer su ulagači pravladali razočaranje porazom predsednika SAD-a Donalda Trumpa u vezi zdravstvene reforme

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply