Coinbase želi da postane prva kriptoberza

Coinbase želi da postane prva kriptoberza

Servis za razmenu digitalnih valuta, Coinbase, u pregovorima je sa Komisijom za hartije od vrednosti  i berzu (SEC), glavnim američkim regulatornim telom finansijske industrije, oko registrovanja te “kriptoberze” kao ovlašćene brokerske kuće i mesta trgovanja, prenosi Wall Street Journal.

Američki regulatori SEC na čelu s predsednikom Jayom Claytonom u februaru izjavili su da razmatraju ICO tokene, odnosno kriptovalute ponuđene preko inicijalne ponude novčića klasifikovati kao obveznice, piše Bitcoin magazine.

Značilo bi to presedan u kriptosvetu jer bi se digitalne valute, koje su do sada izbegavale regulaciju i nezavisno generisale puno novca, našle pod paskom glavnog regulatornog finascijskog tela.

Budući da se novi regulacijski trend kriptovaluta čini neizbežan, Coinbase, kompanija vredna 1,6 milijardi dolara, želi da postane predvodnik „novog kripto sveta” i registracijom kao brokerska kuća preteći konkurenciju.

„Coinbase želi biti „Google” kriptovaluta, a isto tako i proširiti svoju ponudu od četiri novčića koliko sada nude – bitcoin, ethereum, litcoin i bitcoin cash”, tvrde na Business Insideru.

Prema pisanju Bitcoin magazina put do brokerske kuće za Coinbase zahtevaće puno papirologije. Ako ICO tokeni zaista budu legalno klasifikovani  kao obveznice, svaka berza koja izlista te digitalne valute moraće se registrovati kao Nacionalna berza obveznica ili kao Alternativni trgovinski sistem (ATS), a to znači delovanje pod izuzećem od trenutnih regulatornih zakona. Drugim rečima, da bi neki poslovni subjekat postao ATS mora se registrovati pri SEC-u kao brokerska kuća, a to je upravo put kojim bi Coinbase trebao ići.

Izvor: GdeInvestirati/Jutarnji list
Previous Cene nafte oštro pale zbog trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine
Next BMW najprofitabilnija autokompanija na svetu

You might also like

Nastavljen rast cena nafte, barel 55 dolara

Cene nafte u ponedeljak su dosegle 16-mesečni maksimum, podstaknute odlukom OPEC-a da smanji proizvodnju, kao i očekivanjima investitora da će se sporazumu ove nedelje priključiti i zemlje izvoznici koje nisu

Najvažnije vesti 1Comments

Raste cena nafte, Rusija i Saudijska Arabija dogovorile strateško partnerstvo u oblasti energetike

Cene nafte porasle su više od 2 odsto nakon što je objavljeno da su Rusija i Saudijska Arabija postigle su saglasnost o strateškom partnerstvu u oblasti energetike.

Dinar bez promene prema evru, u petak 122,82 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena i zvanični srednji kurs za petak iznosi 122,8208 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply