Coinbase želi da postane prva kriptoberza

Coinbase želi da postane prva kriptoberza

Servis za razmenu digitalnih valuta, Coinbase, u pregovorima je sa Komisijom za hartije od vrednosti  i berzu (SEC), glavnim američkim regulatornim telom finansijske industrije, oko registrovanja te “kriptoberze” kao ovlašćene brokerske kuće i mesta trgovanja, prenosi Wall Street Journal.

Američki regulatori SEC na čelu s predsednikom Jayom Claytonom u februaru izjavili su da razmatraju ICO tokene, odnosno kriptovalute ponuđene preko inicijalne ponude novčića klasifikovati kao obveznice, piše Bitcoin magazine.

Značilo bi to presedan u kriptosvetu jer bi se digitalne valute, koje su do sada izbegavale regulaciju i nezavisno generisale puno novca, našle pod paskom glavnog regulatornog finascijskog tela.

Budući da se novi regulacijski trend kriptovaluta čini neizbežan, Coinbase, kompanija vredna 1,6 milijardi dolara, želi da postane predvodnik „novog kripto sveta” i registracijom kao brokerska kuća preteći konkurenciju.

„Coinbase želi biti „Google” kriptovaluta, a isto tako i proširiti svoju ponudu od četiri novčića koliko sada nude – bitcoin, ethereum, litcoin i bitcoin cash”, tvrde na Business Insideru.

Prema pisanju Bitcoin magazina put do brokerske kuće za Coinbase zahtevaće puno papirologije. Ako ICO tokeni zaista budu legalno klasifikovani  kao obveznice, svaka berza koja izlista te digitalne valute moraće se registrovati kao Nacionalna berza obveznica ili kao Alternativni trgovinski sistem (ATS), a to znači delovanje pod izuzećem od trenutnih regulatornih zakona. Drugim rečima, da bi neki poslovni subjekat postao ATS mora se registrovati pri SEC-u kao brokerska kuća, a to je upravo put kojim bi Coinbase trebao ići.

Izvor: GdeInvestirati/Jutarnji list
Previous Cene nafte oštro pale zbog trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine
Next BMW najprofitabilnija autokompanija na svetu

You might also like

Produktna berza: Zaustavljen dvonedeljni pad cena zrna soje i pšenice

Poslednja nedelja avgusta na Novosadskoj „produktnoj berzi“ protekla je sa nešto manjim obimom trgovanja u odnosu na prethodnu.

Svetske berze 0 Comments

Evro pao ispod 1,08 dolara pod pritiskom medijskih napisa

Vrednost evra prema dolaru u sredu je pala nakon medijskih napisa da Evropska centralna banka namerava na duži rok zadržati svoju labavu monetarnu politiku.

Najvažnije vesti 0 Comments

Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom

Fed će izgubiti nezavisnost, evro će pasti na paritet sa dolarom, bitcoin će doživeti slom, a Tencent će preteći Apple, predviđa za 2018. godinu Saxo Bank u svojim tradicionalnim godišnjim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply