Azijske berze: Rast indeksa, očekuju se dobri kvartalni poslovni rezultati

Azijske berze: Rast indeksa, očekuju se dobri kvartalni poslovni rezultati

Azijski indeksi su nedelju započeli rastom, što se može pripisati optimizmu koji se može iščitati iz jutrošnjeg rasta američkih terminskih indeksa. 

MSCI Asia Pacific Index nedelju je započeo rastom od 0,7 %. Japanski Nikkei 225 podignut je 0,6 %, kineski CSI300 porastao je 0,3 % dok je najveći dobitnik bio Hang Seng koji je skočio 2 %.

Američki predsednik Donald Trump izjavio je u nedelju u tweetu da će Kina ukloniti trgovinske prepreke i da će dve zemlje postići sporazum o intelektualnom vlasništvu. U svom twittu objavljenom u nedelju, Trump je rekao da će on i kineski predsednik Xi Jinping uvek biti prijatelji uprkos sporu, dodajući:

“Kina će ukinuti svoje trgovinske prepreke jer je to prava stvar. Porezi će postati recipročni i dogovorićemo se o intelektualnom vlasništvu. Velika budućnost za obe zemlje! “

Američki predsednik zapretio je protekle nedelje uvođenjem dodatnih 100 milijardi dolara carine na kineske proizvode, a Kina je smesta poručila da je potpuno spremna da uzvrati ‘snažnim protivudarom’, odnosno novim trgovinskim merama ukoliko SAD krene u izvršenje pretnje.

I dok traju napetosti na relaciji Kina-SAD, analitičari očekuju da bi sezona objave poslovnih rezultata za 0prvi kvartal mogla doneti malo optimizma.  Analitičari predviđaju da bismo mogli videti najjači rast kvartalnih profiota u poslednjih sedam godina.

Na valutnim tržištima, dolar je ostao stabilan prema jenu na 107,00. Evro se zadržao na 1,2274 dolara.

Na tržištima roba, zlato je blago palo na 1.332,05 dolara za uncu, ali je i dalje na putu solidnog rasta u odnosu na početak godine.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Vesić: Tačna cena Mosta kod Ade Huje nakon izrade idejnog projekta
Next Cene nafte oštro pale zbog trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Blagi rast indeksa, čekaju se rezultati tehnoloških divova

Na azijskim berzama su indeksi blago porasli, kao i dan pre na Wall Streetu, a trguje se oprezno jer je američki Fed poručio da očekuje jačanje inflacije, a to vodi daljem

Dinar ojačao, srednji kurs 118,5465

Dinar će danas, 15. januara, biti jači prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 118,5465 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar bez promene prema evru, ojačao u odnosu na dolar

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,4010 dinara za jedan evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply