OakNorth – prva britanska digitalna banka koja je objavila godišnju dobit

OakNorth – prva britanska digitalna banka koja je objavila godišnju dobit

OakNorth je postala prva od britanskih digitalno fokusiranih banaka koja je objavila godišnju dobit, zabeleživši dobit pre oporezivanja od 10,6 miliona funti, nakon dve pune godine poslovanja.

Banka, koja je specijalizovana za kreditiranje preduzetnika i brzo rastućih preduzeća, ostvarila je neto prihod od kamata od 24,9 miliona funti u 2017. godini, što je povećanje od 7,2 miliona evra u odnosu na prethodnu godinu. Ovi podaci čine deo finansijskih izveštaja koji su ove sedmice dostavljeni Registru kompanija Ujedinjenog Kraljevstva (Companies House).

Banka je utrostručila veličinu svoje kreditne knjige, na 851,5 miliona, dok su se depoziti klijenata više nego udvostručili, na 491 miliona funti.

OakNorth je deo talasa osnivanja novih zajmodavaca u Velikoj Britaniji poslednjih nekoliko godina, uz grupe kao što su Tandem, Atom i Revolut.

OakNorth Bank je deo grupe koja uključuje “sestrinski entitet” koja je fokusirana na rast svoje finetch platforme pod nazivom Acorn.

Takođe, Banka želi da se proširi na međunarodnom nivou licenciranjem svoje tehnologije drugim bankama.

Navedena platforma Acorn koristi mašinsko učenje kako bi se ubrzao proces kreditiranja malih i srednjih preduzeća.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Delta holding želi da uloži u Sava Centar duplo više od traženog
Next Dinar bez promene, srednji kurs 118,5885

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Dobit RTB Bor u prvih šest meseci 2016. veća od 6,5 miliona dolara

Rudarsko-topioničarski basen Bor je u prvih šest meseci ove godine je ostvario dobit veću od 6,5 miliona dolara, iako je u prethodnoj godini imao velike probleme, izjavio je generalni direktor

Kompanije 0 Comments

Holandija: Otvoren jedan od najvećih vetroparkova u svetu

Jedan od najvećih svetskih vetroparkova na moru sa 150 vetroturbina pušten je u rad u Severnom moru oko 85 kilometara od severne obale Holandije, objavio je direktor preduzeća Gemini.

Kompanije 0 Comments

Air Serbia prošle godine prevezla 600.000 putnika više od Croatia Airlinesa

Nacionalni avio-prevoznici na teritoriji bivše Jugoslavije najavljuju promenljive rezultate ove godine, nakon što su prošle godine zabeležili rekord prevezevši 6,6 miliona putnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply