Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

 

Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Tender predviđa da privatni partner u rekonstrukciju Sava centra uloži najmanje 12,5 miliona evra, kao i da pripremi biznis plan na period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje je pokazala kompanija Delta holding, a potpredsednik kompanije Živorad Vasić početkom godine je najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 miliona evra u kongresni centar.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom
Next Rasim Ljajić: Srbija atraktivna za investitore

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineski He Steel želi još tri fabrike

Pored Železare Smederevo koju je kupio za 46 miliona i planira da u nju uloži više stotina miliona evra, kineski He Steel želi da kupi tri posrnule fabrike u Srbiji.

Industrija 0 Comments

Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Jedna od najuspešnijih žena u svetu, ujedno i najmlađa milijarderka, izgubila je celokupno svoje bogatstvo, ocenio je magazin Forbs.

Kompanije 0 Comments

Konkursi za podršku domaćim inovativnim privrednicima

Fond za inovacionu delatnost objavio je konkurs za dva programa podrške domaćim inovativnim kompanijama – Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija za čiju realizaciju je izdvojeno 2,7 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply