Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

 

Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Tender predviđa da privatni partner u rekonstrukciju Sava centra uloži najmanje 12,5 miliona evra, kao i da pripremi biznis plan na period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje je pokazala kompanija Delta holding, a potpredsednik kompanije Živorad Vasić početkom godine je najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 miliona evra u kongresni centar.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom
Next Rasim Ljajić: Srbija atraktivna za investitore

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Christine Lagarde: Nema pobednika u trgovinskom ratu

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde izjavila je danas da nema pobednika u trgovinskom ratu i da bi markoekonomski uticaj američkih tarifa bio ozbiljan ukoliko bi ostale zemlje odgovorile

Najvažnije vesti 2 Comments

Tesla 3: Šta govori podatak o 325.000 automobila prodatih za 3 dana  

Tesla Motors je odlučio da napravi model električnog automobila koji će po ceni od 35.000 dolara moći da priušti mnogi. Po broju prodatih vozila u pretprodaji, može se steći utisak

Industrija 0 Comments

Za posao u beogradskoj Ikei prijavilo se 18.000 kandidata za 250 radnih mesta

Ikea je u Srbiji završila je proces zapošljavanja za svoju prvu robnu kuću, u kojoj će raditi 250 radnika, saopšteno je iz kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply