Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

 

Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Tender predviđa da privatni partner u rekonstrukciju Sava centra uloži najmanje 12,5 miliona evra, kao i da pripremi biznis plan na period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje je pokazala kompanija Delta holding, a potpredsednik kompanije Živorad Vasić početkom godine je najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 miliona evra u kongresni centar.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom
Next Rasim Ljajić: Srbija atraktivna za investitore

You might also like

Facebook napušta sve veše mlađih korisnika

Facebook je postao društvena mreža za starije osobe, pokazalo je poslednje istraživanje.

Banke i finansije 0 Comments

AIK Banka najbolje regionalno preduzeće

AIK banka dobila je od Evropskog poslovnog veća priznanje za najbolje regionalno preduzeće.

Nekretnine 0 Comments

Agencija za restituciju: Isplata obeštećenja za oduzetu imovinu počinje 2018. godine

Obeštećenje građana, kojima je posle Drugog svetskog rata oduzeta imovina, može da počne naredne godine preko obveznica čiji je rok dospeća 12 godina, a godišnja kamata dva odsto, rekao je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply