Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

 

Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Tender predviđa da privatni partner u rekonstrukciju Sava centra uloži najmanje 12,5 miliona evra, kao i da pripremi biznis plan na period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje je pokazala kompanija Delta holding, a potpredsednik kompanije Živorad Vasić početkom godine je najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 miliona evra u kongresni centar.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom
Next Rasim Ljajić: Srbija atraktivna za investitore

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Slovenija: Potvrđen raspored prodaje NLB banke

Slovenski državni holding (SDH) objavio je u utorak da je potvrdio planove za prodaju 50 % akcija Nove Ljubljanske banke (NLB) još ove godine, dok će se još 25 %

Najvažnije vesti 1Comments

Mihajlović: Od 1,5 miliona nelegalnih objekata ozakonjeno 40.000, opštine da zaposle više ljudi

Rok koje lokalne samouprave imaju da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji završava se ove sedmice, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljujući

Saobraćaj 0 Comments

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply