Ublažen rast inflacije u Britaniji

Ublažen rast inflacije u Britaniji

Inflacija u Velikoj Britaniji je znatno ublažila rast u februaru, prema zvaničnim staističkim podacima. 

To će, kako ocenjuje agencija AP, pomoći smanjenju pritiska na domaćinstva, budući da povećanje cena mesecima nadmašuje porast njihovih prihoda.

Britanska Kancelarija za državnu statistiku objavila je juče da je rast potrošačkih cena iznosio 2,7 odsto na godišnjem nivou u februaru, što je niže od januarskog nivoa od 3,0 procenta.

Statističari kažu da su najveći uticaj na pad stope inflacije imali transport i cene hrane, koje su porasle manje nego godinu dana ranije.

Mada je inflacija popustila, mnogi ekonomisti smatraju da će Banka Engleske ponovo povećati kamatne stope u maju, posebno nakon što je vlada u Londonu obezbedila okvirni sporazum o tranziciji u periodu kada Britanija bude napustila EU u martu sledeće godine, dodaje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Konkurs za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini
Next Bayer može da preuzme Monsanto

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Prekomerno zaduživanje: Kako će preživeti sledećih teških 5 godina?

Nedavni pokazatelji stabilizacije na tržištima u usponu samo su zatišje pred buru, koja im u narednih pet godina donosi naplatu duga od 1.600 milijardi dolara.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Skupština Srbije usvojila zakone o davanju garancija za zajmove EPS-u i EMS-u

Skupština Srbije u utorak je usvojila Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za

Makroekonomija 0 Comments

Cene proizvoda iz kineskih fabrika u porastu

Indeks potrošačkih cena u Kini, koji predstavlja ključni pokazatelj inflacije, porastao je 0,9 odsto u martu u poređenju sa rastom od 0,8 procenata u februaru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply